17:19
Підлеглі Сердюкова збували військові полігони під котеджну забудову


Прокуратура Санкт-Петербурзького військового гарнізону виявила черговий факт зловживань із землями Міноборони. На цей раз у розпорядженні комерсантів виявилися землі Ржевського полігону, на яких тепер ведеться котеджне будівництво, пише "Комерсант". Раніше аналогічна афера була розкрита на Левашовському полігоні.

Співробітники прокуратури встановили, що ділянки загальною площею 11,9 гектара, пов'язані з Ржевським артилерійським полігоном, були здані в лютому 2012 року адміністрацією Всеволожського району в тривалу оренду ТОВ "Хонка-парк", який будує на них елітні котеджі.

Ржевський полігон, розташований в декількох кілометрах від Санкт-Петербурга, використовується військовими вже півтора століття. Після розпаду СРСР інтенсивність його використання значно знизилася, а частина об'єктів була занедбана. За даними "Комерсанта", кілька років тому однією з військових частин, розташованих у Всеволожському районі, була передана в безстрокове користування частина полігону - земельна ділянка площею понад 70 гектарів. Деякий час землі експлуатувалися військовими в звичайному порядку.

Але, після того як міністром оборони став Анатолій Сердюков, наділ значно зменшився в розмірах. Із загальної земельної ділянки був виділений шматок площею близько 20 гектарів, який спочатку був переведений у федеральну власність, а потім його переписали в управління ФГКУ "Центральне територіальне управління майнових відносин" Міноборони Росії, а пізніше за посередництва посадових відносин осіб Всеволожського району значна частина ділянки була передана в оренду ТОВ "Хонка-парк".

З прокуратури матеріали перевірки вже передані у Військове слідче управління по Санкт-Петербургу для порушення кримінальної справи ("Перевищення посадових повноважень").

Афера з Левашовським полігоном

Зараз у виробництві СКР знаходяться дві кримінальні справи, порушені у зв'язку з махінаціями із землями іншого полігону - Левашовського, також розташованого у Всеволожському районі.

За версією слідства та прокуратури, у вересні 2010 року тодішній керівник Департаменту майнових відносин військового відомства Євгенія Васильєва склала і затвердила новий межовий план земельної ділянки полігону, скоротивши його розміри на 613 гектарів. Потім підпорядкована Васильєвої та її близька подруга, керівник ФДМ "Північно-Західне територіальне управління майнових відносин Міноборони" Лариса Єгоріна за фіктивними документами організувала реєстрацію земельної ділянки полігону в зменшеному розмірі.

Вивільнена таким способом частина полігону адміністрацією Всеволожського району Ленобласті була поставлена ​​на кадастровий облік у вигляді нерозмежованої державної власності та окремими наділами передана в оренду комерсантам, які могли бути підконтрольні Євгенії Васильєвої.

Збиток від афери, за яку до кримінальної відповідальності притягнули і дружину заступника глави кадастрової палати по Ленінградській області Світлану Пятуніну (вона спільно з невстановленими особами брала участь у виведенні з-під юрисдикції Міноборони частини полігону), перевищив 1 мільярд рублів. Нові махінації з військовими землями менш масштабні - кадастрова вартість ділянок склала 700 тисяч рублів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1918 | Додав: adminA | Теги: котеджну забудову, військові полігони | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]