19:03
Податок на нерухомість в Україні: що потрібно знати

У поточному 2015 фізичні особи вперше платять податок на нерухомість - за підсумками 2014 року. І відразу купа проблем: повідомлення не знаходять своїх одержувачів, суми податку розраховані з помилками, а податківці погрожують штрафами. Як розрахуватися з бюджетом за будинок або квартиру без складнощів і не переплатити зайвого?

Львів'янин Святослав Борсюк наприкінці червня отримав листа з Державної фіскальної служби. У конверті знаходиться повідомлення, на основі якого необхідно було сплатити податок на нерухомість за 2014 рік.

"Я, в принципі, був готовий до цього, і навіть приблизно прикинув суму податку, яку доведеться віддати в бюджет. Але цифра в повідомленні категорично не співпадала з моєю. І було незрозуміло, як саме обчислювався податок, з якої площі", - розповідає Святослав, який по гарячих слідах відправився в Державну фіскальну службу (ДФС).

Інспектор візитерові не здивувалася. За її словами, багатьом платникам податків повідомлення приходять з помилками. То забувають пільгову площа врахувати (власники квартир мають право зменшити оподатковувану площа на 120 квадратних метрів, будинків - на 250 кв. м.), а іноді і ставки плутають.

"У моєму випадку виявилося, що податок був нараховано на всю площу будинку, в якому я живу. Хоча я ще рік тому зробив невелике перепланування, і частину відвів під літню кухню, яка в 2014 році під оподаткування не потрапляє. Але з незрозумілих причин в реєстрі нерухомості цієї інформації немає, хоча я пройшов всі необхідні процедури з узаконення. Інспектор пообіцяла розібратися і порадила не поспішати платити податок, а дочекатися нового повідомлення ", - говорить Святослав.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1192 | Додав: admin | Теги: україна, податок на нерухомість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]