19:46
Покинутий будинок мультимільйонерів: хто скупив квартири в найдорожчих будинках планети, але жити там не бажає


Британська преса ідентифікувала мультимільйонерів, які володіють найдорожчими апартаментами в скандально найдорожчому будинку Лондона - комплексі з чотирьох веж One Hyde Park в Найтсбріджі. І хто ж в їх числі? Ну, само собою, один - друг Наомі Кемпбелл - Владислав Доронін, пише The Daily Mail.

Справа в тому що не всі мешканці One Hyde Park поспішають зізнатися світу в своїх покупках, тому журналістам довелося організувати шестимісячне розслідування на цю тему. У результаті з'ясувалося, що в ексклюзивний клуб власників квартир у найдорожчому багатоквартирному будинку планети входять нафтові баронеси, казахські співаки, арабські шейхи і деякі інші представники світового суперкласу.

Зокрема, забудовники One Hyde Park - брати-магнати Крістіан і Нік Кенді - володіють в будівлі двома квартирами на десятому поверсі, вартістю 31 мільйон і 26,3 мільйона фунтів стерлінгів. У Ніка з дружиною є ще один пентхаус в будівлі. Всього родина Кенді і інші члени консорціуму Project Grande, який займався будівництвом об'єкта, володіють вісьмома квартирами в ньому.

У числі їх сусідів - партнер Project Grande і прем'єр міністр Катару шейх Хамад бін Яссім бін Джабер Аль Тані. Він володіє квартирою вартістю 12 мільйонів фунтів, що займає 11, 12 і 13 поверхи.

Інші власники квартир - Рінат Ахметов, найбагатша людина України, казахська співачка Анар Айтжанова і шейх Мохаммед Сауд Султан аль-Касімі, член правлячої родини Затоки емірат Шарджі.

Друг Наомі Кемпбелл - глава і власник російської компанії "Капітал Груп" Владислав Доронін, за даними преси, також володіє там квартирою. При цьому американська супермодель співвласницею цієї власності, схоже, не є.

Незважаючи на таких солідних і цілком реальних мешканців, One Hyde Park вже прозвали "покинутим містом". Справа в тому що, за даними податкових експертів, лише в 17 з 76 проданих там квартир господарі живуть фактично (всього в ЖК 86 апартаментів). Переважна ж більшість власників проживають в інших місцях, накупивши собі квартир в One Hyde Park анонімно, через офшорні компанії. Так, за даними The Sunday Times, п'ять квартир загальною вартістю 81000000 фунтів належать якимсь компаніям, зареєстрованим на острові Мен.

Загалом, поки 21-метровий басейн найдорожчого будинку планети майже завжди пустує, а кухарі ресторанів житлового комплексу іноді можуть тиждень сидіти без замовлень.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1726 | Додав: adminA | Теги: One Hyde Park в Найтсбріджі, комплекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]