20:50
Покинутий торговий центр в Бангкоку перетворився у величезний акваріум з тисячами риб. ВІДЕО

Колишній молл New World в столиці Таїланду нині являє собою куди більш дивовижне видовище, ніж був за часів своєї роботи 20 років тому. Його нульовий поверх сьогодні затоплений водою, і там плавають тисячі риб, прошмигуючи між зламаними перилами старого ескалатора.

Як розповідає The Daily News, в 1980-х цей торговий центр (ТЦ) зводився як 11-поверховий будинок, але пізніше з'ясувалося, що сім поверхів не були затверджені у вихідному дозволі на будівництво, тому влада в 1997 році наказали закрити його, після чого там відбулася низка сумних подій. Так, в 1999 році, ймовірно, хтось із конкурентів підпалив вже закритий центр, не обійшлося без жертв. У 2004 році ще одна людина загинула під час часткового зносу будівлі. З тих пір вона залишилася чотириповерховою і без даху.

У результаті в напівзруйнованій будівлі після дощів утворився свого роду басейн площею близько 500 квадратних метрів. Так як, ясна річ, його ніхто не чистив, він швидко перетворився на смердючий притулок для москітів і розсадник зарази. Жителі з сусідніх будинків поскаржилися на це владі, і ті знайшли оригінальне рішення проблеми: запустили в застояну воду декоративних коропів коі, які там швидко розмножилися і вигнали москітів.

Тепер занедбаний ТЦ ще й місце паломництва для туристів, охочих поглянути, можливо, на самий незвичайний в світі акваріум. У зв'язку з цим у влади міста виникла нова проблема: будівля досить стара і небезпечна для відвідувань, тому вони спробували її обгородити, щоб якось обмежити потік цікавих.

Але, схоже, це не особливо налякало туристів, так як в Інтернеті з'являються все нові фото з покинутого "рибного" ТЦ, швидко стаючи вірусними. Видання Bangkok Post днями повідомило, що будівлю можуть визнати аварійною і остаточно знести, переселивши коропів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1726 | Додав: abel | Теги: New World bangkok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]