17:44
Покриття підлоги ДВП на дерев'яній основі

В першу чергу, перед покриттям підлоги плитами, необхідно ретельно підготувати основу. Особлива увага приділяється так званим "ходячим" місцям підлоги. Також, немаловажний фактор - рівність дерев'яної основи. Від цих моментів буде залежати якість майбутньої підлоги і її довговічність.

Всі місця, де у підлоги присутній рух, потрібно закріпити. Якщо простого зміцнення "ходячих" підлог виявиться недостатньо, доведеться, випилювати низку дощок і під ними ставити додаткові лаги. На щілини, які присутні в підлозі, особливої уваги звертати не слід. Після виконаної роботи по закріпленню дощок підлоги, необхідно перевірити рівність основи за допомогою будівельного рівня і рівної рейки, на рівній ширині кімнати. Крейдою відзначте вади. Виступаючі місця обов'язково прибираються рубанком, а сучки зрізаються на глибину 1,5- 2 мм. У місцях опускання підстави для вирівнювання підлоги можна використовувати шматки беспокровної толі або реліна.

Після вирівнювання підлоги, можна приступити до розкладки на ній листів ДВП. Необхідно вибрати найкраще їх розташування, виходячи з розмірів і форми кімнати. При цьому треба керуватися принципом - чим менше ручних розпилів листів, тим краще. Межі плит від ручного пиляння повинні бути заховані під плінтуси. Закінчивши розкрійку, треба підігнати межі зіткнення, використовуючи для цієї мети добре заточенний рубанок.

Всі листи ДВП необхідно пронумерувати за місцями їх розташування. У випадку, якщо підлога не була покрита емалями або фарбою, то для клеєння листів ДВП на основу можна використовувати клей "ПВА", "Бустилат" або "Казеїновий клей". Якщо ж підлога раніше була пофарбована, то в цьому випадку рекомендують клеїти плити казеінно-цементною мастикою, або сумішшю "Бустилата" і цементу. Необхідно пам'ятати, що дерев'яні поверхні, які будуть склеюватися, повинні бути абсолютно сухими та чистими.

Після приклеювання листів до основи, на шви необхідно покласти дошки, а на них - вантаж. Коли клей висохне, приступають до обробки стиків листів: видалення надлишків клейового матеріалу і шліфовці швів. Тепер нова підлога готова до фарбування.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1361 | Додав: admin | Теги: покриття підлоги двп на дерев'яній | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]