15:59
Покупці нерухомості в Греції на 250 тисяч євро отримають 5-річний вид на проживання


З початку травня Греція має намір надавати п'ятирічний вид на проживання для іноземних громадян, які придбають в країні нерухомість вартістю понад 250 тисяч євро.

Це відноситься до туристичної та комерційної нерухомості, а також до житла, відповідні документи будуть підписані до кінця квітня і набудуть чинності негайно, повідомив генеральний директор фонду Invest In Greece Стефанос Ісайас в понеділок на презентації проекту спільно з Міністерством розвитку.

Раніше влада Греції заявляли, що п'ятирічний вид на проживання зможуть отримати ті, хто придбає нерухомість на 200 тисяч євро.

"Ці заходи відповідають вимогам ринку і з часом позитивно позначаться на нашій економіці, вони торкнуться майже всіх великих інвестицій в туризм в країні", - сказав Ісайас. Вид на проживання інвестори зможуть продовжити як для себе, так і для членів своїх сімей. На презентації відзначався інтерес до Греції інвесторів з Росії та Китаю, передає РИА "Новости".

Заступник міністра розвитку Нотис Мітаракіс повідомив, що таким чином планується залучати інвестиції в Грецію на тривалий термін. Новий механізм може оживити грецький ринок нерухомості, в тому числі дорогою, заявив президент Всегрецької федерації власників нерухомості Стратос Парадіас. На його думку, треба знизити податок на передачу нерухомості.

Віце-президент Асоціації ріелторів Греції Константінос Копанітсанос зауважив, що очікуване зниження вартості нерухомості, яка і так вже впала в ціні на 30-50%, зробить ринок ще більш привабливим. На презентації зазначалося також, що на грецькому ринку нерухомості треба прибрати бюрократичні бар'єри і підвищити його конкурентоспроможність, як це роблять, наприклад, Угорщина, Іспанія та Португалія.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1693 | Додав: adminA | Теги: нерухомість в Греції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]