05:37
Покупка чи продаж нерухомості: обираємо місце для укладення угоди

Під час укладання угоди необхідна присутність нотаріуса. Нотаріуси бувають приватні і державні, і вартість їхніх послуг так само може коливатися.

В основному, нотаріуси проводять операції в нотаріальній конторі, де вони працюють, це може бути як приватна організація, так і державна установа. Але, нерідкі випадки, коли нотаріус запрошується в офіс агентства нерухомості, яке займається даною угодою. Але, місце проведення операції може бути будь-яким, за вибором сторін угоди, і незалежно від місця проведення операції ви маєте право запросити нотаріуса.

Перш, ніж визначитися з тим, де ж найкраще проводити операцію, необхідно врахувати послідовність, в якій буде проходити етап підписання договору. На укладення угоди покупець приходить з великою сумою грошей, потім підписується попередній договір між покупцем і продавцем, після якого відбувається передача грошей продавцю. Після цього підписується договір купівлі - продажу. На цьому етапі сторони розраховуються з нотаріусом за його послуги. Тепер уже продавець йде з великою сумою грошей.

Таким чином, основними моментами, яке є вирішальними, при виборі місця укладання угоди є його зручність розташування. Тобто наскільки зручно буде учасникам угоди до нього дістатися і наскільки легко знайти. Крім того, перш ніж звертатися до того чи іншого нотаріуса варто ознайомитися з його рекомендаціями і відгуками. Перш, ніж підписувати договір, обов'язково варто ознайомитися з ним, уважно прочитавши кожен пункт. На етапі ознайомлення з договором в нього можна вносити зміни або поправки. Приміщення для укладення договору має бути спокійним і тихим. А так же досить зручним, щоб всі сторони змогли вільно розташуватися. Найкраще, якщо це буде окрема кімната, в якій будуть знаходитися тільки учасники цієї угоди.

Час укладання угоди так само має важливе значення. Найкраще заздалегідь домовитися з усіма учасниками угоди, коли їм буде зручно укладення договору і після цього вже призначати конкретну дату і час.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1489 | Додав: abel | Теги: Нерухомість, угода, поради | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]