21:06
Полтавченко наполягає на знесенні будинку, в якому може знаходитися нерухомість Аршавіна і інших футболістів
Збереження будинку в Петербурзі на вулиці Горной, 22, в якому проживає більше 200 осіб, буде невиконанням судової постанови, а значить - неприпустимо. Про це заявив губернатор міста Георгій Полтавченко, пише пітерське інтернет-видання.
Пітерське видання нагадує, що 4 липня Приморський районний суд визнав будинок на 65 квартир, побудований на трьох ділянках - Горна вулиця, 22, Тбіліська вулиця, 38, і Тбіліська, 40, в малоповерховому районі "Нікітська садиба" - самобудом. Його зведення велося без отримання дозволу на будівництво. Незважаючи на протести мешканців, 40% з яких не мають іншого майна, уряд міста має намір домагатися знесення споруди. На початку вересня на мітинг ошуканих пайовиків "Нікітської садиби" навіть вийшов футболіст "Зеніта" Андрій Аршавін, у якого там, за даними преси, два паркінги, будинок і квартира. Причому паркінг знаходиться в одному з будинків, який влада теж збираються знести як самобуд. За словами Аршавіна, в "Нікітській садибі" проживають і деякі інші футболісти "Зеніту".

"Збереження зазначеної самовільної будівлі буде невиконанням судової постанови і сприятиме збільшенню кількості випадків будівництва житлових будинків з порушенням вимог містобудівного законодавства. Що, безсумнівно, спричинить зростання випадків обману потенційних покупців даного житла", - йдеться в офіційній відповіді губернатора на запит депутата ЗакСа (Законодавчих зборів — примітка редактора сайту http://zhytlonews.com/) Марини Шишкіної.

При цьому у виникненні такої ситуації винні самі покупці житла і забудовник, вважають у Смольному: "Законодавством не передбачено право виконавчих органів державної влади Санкт-Петербурга втручатися в договірні відносини громадян і юридичних осіб, що виключає провину посадових осіб органів виконавчої влади у невиконанні сторонами договору прийнятих на себе зобов'язань", - йдеться в документі.

Про проблеми будівництва було відомо давно. Його забудова багатоквартирними будинками ведеться ще з 1990-х років.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1487 | Додав: admin | Теги: полтавченко, знесення будинку, нерухомість аршавіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]