12:07
Порада: як готувати рідкі шпалери

Ще кілька років тому саме словосполучення "рідкі шпалери" здавалося знущанням над українською мовою. Слово "шпалери" походить від оббивки стін декоративним покриттям. Любителям лінгвістики важко було звикнути до того, що шпалери потрібно наклеювати на стіни, а не прибивати цвяхами, а тут ще їх пропонують просто намазувати. Але тут вже нічого вдіяти не можна - так склалося, що поняття "шпалери" тепер стало включати в себе і їхній рідкий різновид. Наносити їх на стіни не тільки просто, але ще й захоплююче, а застосувавши трішки фантазії, можна зробити вельми оригінальний і стильний дизайн інтер'єру.

Як наносити на стіни рідкі шпалери?

Перед тим, як братися за здійснення ремонту, стіни потрібно підготувати. Старі шпалери або фарбу необхідно видалити, а поверхню заґрунтувати. Якщо стара олійна фарба видалятися ніяк не бажає, то можете залишити її на стінах. Ось тільки поверх неї потрібно нанести шар спеціальної ґрунтовки, що збільшує адгезію поверхні.

У магазинах можна зустріти два різновиди рідких шпалер:

  • суху суміш;
  • вже розведену пасту.

Якщо ви придбали порошок, то його потрібно попередньо розвести водою у співвідношенні, зазначеному на упаковці. Причому, майте на увазі, що розводити потрібно відразу весь обсяг, потрібний для ремонту одного приміщення. Ніяких доробок і підкрасок рідкі шпалери не визнають.

Наносити їх можна як вручну, так і за допомогою спеціального розпилювача, який називається хопером. Незважаючи на те, що для хопера робиться більш рідка суміш, кінцева витрата буде приблизно однаковою, так як розпилювач споживає більше шпалер.

Готуємо суміш

Перед розведенням потрібно привести суміш в однорідний стан - розбити всі грудочки, які часто утворюються в процесі зберігання. Деякі види шпалер можна замочувати прямо в упаковці. Після того, як ви додали в порошок воду, суміш потрібно добре розмішати, бажано вручну. Потім, коли суміш добре розбухне, можна приступати до ремонту.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1596 | Додав: abel | Теги: шпалери, приготування шпалер, рідкі шпалери, розвести рідкі шпалери, приготувати рідкі шпалери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]