03:56
Порада: як швидко продати нерухомість

Знайти покупця навіть на саму прекрасну квартиру не так вже й просто. Попит на вторинне житло все ще нижче пропозиції. Ось декілька простих порад, як прискорити процес продажу.

Для того щоб саме Ваше пропозиція зацікавила покупця, який вибирає з 20-30 варіантів, підготуйте всі документи на квартиру заздалегідь. Сядьте за комп'ютерне крісло, зайдіть в Інтернет і ознайомтеся з усім переліком юридичних паперів, необхідних при угоді купівлі-продажу. Покупці не люблять чекати, тому зрадіють тому факту, що всі документи готові, мешканці виписані, технічний паспорт житла в наявності і так далі. Пригодиться також і довідка з податкової, що Ви як господар заплатили за неї всі можливі податки і заборгованостей не маєте. В ідеалі Ви вже повинні бути готові до переїзду: покупець тоді зможе в'їхати в придбане житло якомога швидше.

Зовнішній вигляд квартири також відіграє важливу роль в переконанні покупців. Брудні стіни, відірвані шпалери, навіть будь-які дрібниці на зразок порваної оббивки справлять негативне враження, і виправдатися перед людьми не вийде - другого шансу на перше враження не буває. Тому приділіть час прибиранню, помийте вікна, почистіть килими. Запах теж може стати фактором, що впливає на рішення. Якщо в будинку стоїть різкий запах від Вашого улюбленця, то його краще на пару днів віддати родичам. Затхлий запах, який стоїть в старих будинках, теж не сприяє продажу, так що квартиру потрібно обов'язково провітрювати. Можна піти на хитрість і перед приходом візитерів пофарбувати двері або батарею. Запах фарби нагадає про ремонт, позитивні зміни і так далі.

Приділіть увагу під'їзду. Його покупці нерухомості оцінюють не менш суворо, ніж саму квартиру. Щоб не загострювати увагу на недоліках, покажіть переваги (чисті стіни, справний ліфт). Можна навіть винести на підвіконня в під'їзді домашні квіти або викотити старе крісло комп'ютерне, так сходовий майданчик стане затишним. Деякі йдуть ще далі і розвішують в під'їзді картини або постери. У такому будинку дійсно хочеться залишитися.

Але повернемося до самої житлоплощі. Чим менше в квартирі залишиться меблів до того моменту, як її прийдуть оглядати, тим краще. Порожні кімнати здаються більше, ніж заставлені по периметру шафами і столами. Так що від старих меблів можна, не замислюючись, позбуватися, все одно в новій квартирі Вам захочеться мати інші меблі.

Якщо з вікон квартири відкривається чудовий вид, скажіть про це покупця і поясніть, що красивий пейзаж за таку ціну він більше не знайде.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1587 | Додав: abel | Теги: продати квартиру, швидко продати квартиру, швидко продати нерухомість, продати нерухомість | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]