17:30
Поради: як домогтися економії взимку?

Щороку в зимовий час кошти, що витрачаються на утримання нашої квартири або будинку, вилітають у трубу. Низькі температури і невелика кількість денного світла змушують нас вельми активно використовувати радіатори, що призводить до збільшення витрат електроенергії. Що треба зробити, щоб провести цю пору року в приємній і теплій атмосфері, а, крім того, не нашкодити сімейному бюджету?

За статистикою, протягом зими ми платимо за опалення від 75 до 150 доларів на місяць і навіть більше. Однак, якщо мова йде про витрати на споживання енергії, ми повинні збільшити наші витрати ще додатково на 35 доларів. Тим, хто є власником приватного будинку, слід додати вартість прибирання снігу та захисту нашої власності. Для того, щоб бюджет не надто напружувався, ми можемо скористатися перевіреними рішеннями або довіритися сучасним технологіям, що допомагають заощадити.

Перевірені та ефективні трюки

Перший спосіб, який може допомогти нам у боротьбі з високими витратами енергії - прибрати так звані "екрани". Необхідно зробити так, щоб потік тепла не блокував диван, комод або важкі штори. В іншому ж випадку замість приміщення ми будемо нагрівати предмети, що знаходяться поблизу радіатора.

Дуже важливо також регулярно чистити радіатори. Адже пил, що знаходиться в них, може призвести до того, що вони стануть в меншій кількості віддавати тепло. Інший аспект, про який варто подумати протягом зими - опалення будинку під час нашої відсутності. Якщо ми плануємо тривалу подорож, варто встановити термостатичні регулятори. При цьому не варто відключати їх повністю, тому що переохолодження квартири і повторне нагрівання може коштувати дуже дорого.

Вікна - це ще один елемент, на який ми повинні звернути особливу увагу під час холодної пори. Якщо вони досить герметичні, то ми можемо уникнути до 30% втрат тепла. Варто подбати також і про те, щоб правильно їх ущільнити. Крім того, слід пам'ятати про те, що ночами допустимо закривати вікна, жалюзі або штори, що забезпечить додаткову теплоізоляцію, в той час як вдень, особливо тоді, коли за вікном світить Сонце, ми повинні відкрити їх і впустити сонячні промені в квартиру.

Таким чином, в силах кожного з нас створити для проживання комфортні умови, звівши при цьому до мінімуму витрати на опалення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1541 | Додав: admin | Теги: як домогтися економії взимку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]