03:36
Поради, які допоможуть, щоб жалюзі завжди були чистими

Будь-які жалюзі періодично потребують чистки, як і будь-які інші штори. Своєчасна чистка цих "штор з пластинок", як визначається в тлумачному словнику, безумовно, продовжить термін їхньої експлуатації.

Найбільш простим і безтурботним способом є здача їх в клінінгову компанію або виклик їх співробітника додому. У разі сильного забруднення, ймовірно, доцільніше вчинити саме так, особливо якщо загальна площа жалюзі складає більше 20 кв. м. Але якщо до цих навісних конструкцій ставитися дбайливо і не нехтувати елементарними правилами експлуатації, то процедуру чищення можна виконувати раз від разу самостійно.

Спеціальні засоби по догляду за пластиковими, металевими або дерев'яними жалюзі не потрібні. Ламелі, не знімаючи з карниза, або чистять пилососом, використовуючи насадку для меблів і спеціальну щітку, або протирають м'яким шматком тканини. При сильному забрудненні можна скористатися рідкими миючими засобами. Крім цього, металеві та пластикові ламелі можна зняти і помити у ванній, набравши теплу воду. Акуратно протерши губкою ламелі з обох сторін, їх прополіскують в чистій воді і просушують на відкритому повітрі, щоб як мінімум стекла вода, а потім повертають на колишнє місце.

Варто зауважити, що дерев'яні жалюзі протипоказано піддавати сильній вологій обробці, оскільки ламелі можуть деформуватися і розбухнути, втративши свою красу. Рекомендується скористатися методом сухого чищення, для чого буду потрібні - пилосос, суха губка або м'яка ганчірка. При сильному забрудненні краще замінити мильний розчин спеціальним засобом по догляду за натуральною деревиною.

Більш делікатного догляду вимагають тканинні жалюзі, деякі з яких можна прати, але вручну, а не в пральній машинці. Для регулярного догляду зазвичай достатнім буває чистити тканинні ламелі щіткою. Треба пам'ятати, що для деяких видів тканин підходить тільки суха чистка.

Перед пранням тканинні ламелі акуратно знімають з бігунків, кожен окремо скручують в рулон і замочують у воді з миючим засобом на деякий час. Потім їх слід обполоснути два або три рази в чистій воді і повісити в мокрому вигляді на колишнє місце. У такому підвішеному стані ламелі просихають і випрямляються.

Варто звернути увагу, що терти тканинні ламелі не можна, щоб не зруйнувати захисне просочення, а якщо потрібно вивести пляму, то це слід зробити до прання, скориставшись плямовивідником.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1315 | Додав: abel | Теги: догляд за жалюзями, як помити жалюзі, чистка жалюзі, купити жалюзі, жалюзі, як почистити жалюзі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]