19:33
Поради щодо застосування блок-хаусу в оздоблені оселі



За красивою назвою оздоблювального матеріалу блок-хаус криється проста дерев'яна панель. Лицьова сторона, якої нагадує оциліндрований брус, а тильна, для зручності монтажу, плоска і має шип і паз для кріплення.

Блок-хауc з'явився на ринку оздоблювальних матеріалів не так давно. За допомогою нього можна "обшити" практично будь-яку будівлю, будь то цегляний будинок, стіни з шлако-або газосилікатного блоку, а так само будови на основі незнімної опалубки.


Блок-хауc, за відносно невеликі гроші може втілити мрію про дерев'яний будинок. Звичайно, такий будинок не буде на 100% дерев'яним, але саме це і дозволить уникнути всі труднощі, які супроводжують життя в повністю дерев'яному будинку. Проте, якщо вам потрібен повністю дерев'яний якісний будинок, тоді ми радимо вам відвідати сайт компанії БудДом, який в Інтернеті можна знайти за адресою buddom.com.ua, обрати собі проект і дешево замовити його реалізацію.


Блок-хауc виготовляють з листяних і хвойних порід дерев. Звичайно хвойні, а особливо модрина, найбільш ефективно використовувати для зовнішньої обробки будівель. Модрина, як і всі хвойні породи, має природний захист від вологи у вигляді смоли. Крім того ця порода деревини має найвищу вологостійкість з усіх порід, які виростають в нашій країні.


При виробництві блок-хауcа дерево нарізується на заготівки. Ця нарізка відбуватися за схемою "блок в квадраті". Заготівки поміщають в сушильну камеру, після чого їх обробляють на спеціальному верстаті, який і надає блок-хауcу потрібну форму.


Але на цьому виробництво блок-хауса не закінчується. Тепер його сортують на чотири класи. Відбір відбувається за такими критеріями як кількість сучків на метр, їхній діаметр, смоляні кишеньки і різні дефекти. Найкращим класом блок-хауса є сорт "Екстра", найменш якісним - сорт "С".


Монтаж блок-хауса може призвести, практично будь-яка людина, яка вміє тримати в руках молоток і шуруповерт. Для того, щоб "обшити" стіну будинку цим оздоблювальним матеріалом, потрібно кожні 50-60 см набити рейки для обрешітки. Можна користуватися і профілями для гіпсокартону. Таке решетування є найбільш довговічним, і що найголовніше, профіль не згинаються в процесі експлуатації.


Рейки або профіль під блок-хаус виставляються за рівнем як в горизонтальній, так і у вертикальній площині. До монтажу необхідно, щоб рейки блок-хауса перебували пару діб в тому температурному режимі, де і відбуватиметься їхній монтаж. Для зовнішньої частини стіни використовують більш широкий блок-хаус 130-230 см, у внутрішній обробці будинку застосовують планки шириною 80-90 см.


Як правило, в магазинах оздоблювальних матеріалів продається не оброблений блок-хаус. Перед монтажем планки, за допомогою пензлика, обробляються септиком. Роблять це на два рази, усуваючи нерівності, які з'явилися після обробки.


Перша панель кріпиться в самій нижній точці стіни. Вона кріпиться на саморізи під кутом 20-30 градусів до обрешітки. Панель блок-хауса кріпиться шипом вгору, до кріплення її потрібно вирівняти по рівню. Саморіз закручується з боку шипа, головка повинна зайти в дерево. Для того, щоб дошка блок-хауса не тріснула попередньо краще просвердлити отвори під саморіз. Місця кріплення блок-хауса закриваються спеціальними дерев'яними пробками із застосуванням водостійкого клею ПВА.


Наступну панель блок-хаус кріпимо за допомогою "шип-паза" і закручуємо на саморізи.


Перед обшивкою стіни, потрібно прокинути плівку пароізоляції. Багато забудовників, воліють між блок-хаусом і стіною укласти утеплювач. Це можна зробити ще до кріплення обрешітки. Вона то і буде тримати як сам блок-хаус, так і утеплювач.


Для того щоб стикувати кутові дошки і для підкреслення правильної геометрії будинку "обшитого" блок-хаусом, потрібно використовувати спеціальні кутові планки. Так само, якщо стіна будинку більша довжини блок-хауса, можна використовувати спеціальні стикувальні рейки.


Блок-хаус чудово імітує оциліндрований брус, але на відміну від останнього не має проблем з розтріскуванням. Блок-хаус чудово оновить стару будова або може стати відмінним матеріалом для використання в будівництві сучасних нових будинків.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 23375 | Додав: admin | Теги: БудДом | Рейтинг: 3.8/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]