09:36
Послуги ріелторів: нюанси професії

Робота ріелторів дуже непроста і важка. Далеко не рідкість, коли трапляються ситуації, в яких після закінчення угоди, клієнти не розуміють, яку роботу виконав для них агент і за що, власне кажучи, з них вимагають оплату. Ця стаття буде присвячена послугам ріелторів.

Ріелтори надають послуги всім верствам населення. Саме тому, вони повинні володіти масою різнобічних знань, включаючи і психологію, і будівництво, і навички екскурсоводів. Якщо в якихось знаннях у нього виникають прогалини, то він повинен звернутися до фахівця, який йому допоможе розібратися.

За кордоном ріелтори мають більш вузьку спеціалізацію, на відміну від українських, які ведуть операцію до повного її завершення.

Для надання послуги, клієнт і ріелтор обов'язково повинні укласти договір. Абсолютно не має значення, кого представляє ріелтор - приватного підприємця або агентство нерухомості. Щоб не виникло суперечок, обидві сторони повинні чітко розуміти свої завдання, обов'язки, і обсяг виконуваної роботи. Все це вказується в договорі.

Ріелтори можуть надавати послуги, як продавцям майна, так і покупцям нерухомості. У першому випадку робота агента полягає в консультації, оцінці нерухомості, юридичній допомозі, підготовці документів для продажу та розміщення реклами. Так само в його послуги входить пошук клієнтів, проведення переглядів житла та багато іншого.

Якщо ж послугами ріелтора користуються покупці, то вони повинні надати повну і вірну інформацію про ринок, підібрати необхідні варіанти, вивчити мотивації клієнта, проконсультувати покупця про необхідні документи, надати юридичну допомогу, організувати угоду і так далі.

Отже, послуги ріелторів безмежні і незліченні. І різняться вони від мети, з якою звернувся клієнт до данного фахівця.

Крім основних послуг у купівлі або продажу майна, ріелтори можуть виконувати наступну додаткову роботу:

  • допомогти в приватизації кімнати або квартири;
  • допомогти у приватизації земельної ділянки;
  • допомогти в узгодженні перепланування;
  • оцінити можливість продавати або купувати нерухомість;
  • проконсультувати з податкових питань.

Таким чином, робота ріелтора - це надання численних послуг і без нього деколи дуже складно обійтися. За свою працю, як і абсолютно будь-який фахівець, він вимагає оплату і це цілком обґрунтовано. Але для того, щоб обійти обман, слід звертатися в ті агентства, які вже надавали допомогу знайомим, друзям або родичам.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1678 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]