04:22
Повнотіла цегла в сучасному будівництві

Під час будівництва будинку або ж його невеликої модернізації дуже часто доводиться користуватися відразу декількома видами сучасної цегли. Однією з найпопулярніших є - повнотіла, активно використовується для різноманітних типів робіт.

Чому ж даний вид цегли був названий "повнотілим"? Будь-яка цегла - це своєрідний блок. У нашому випадку, цей блок має не більше 13% порожнеч від усієї своєї маси.

Даний вид повинен мати подібні якості:

  1. високу морозостійкість;
  2. вологостійкість;
  3. високу міцність і головне — надійність.

Дані характеристики цілком і повністю показують те, що повнотіла цегла, в основному, застосовується для зведення важких або ж несучих конструкцій.

Уявивши пустотілу цеглу, закладену в несучій стіні, можна уявити, до якого ризику господар приводить свою оселю. Власне, все ж головним критерієм при виборі даного будівельного матеріалу є міцність, що дуже важливо для витримки величезного тиску.

Повнотіла цегла також активно використовується при створенні декоративних колон, великих печей, розрахованих працювати при високих температурах (труби для печі також укладаються нею). Фундамент, який є невід'ємною частиною кожного будинку, також вибудовують за допомогою "повнотілої", адже фундамент, як і несучі стіни, відіграє дуже важливу, але і важку роль.

Також варто зазначити, що подібна цегла чудово справляється з різкими коливаннями температур, на відміну від своїх головних конкурентів. Головною унікальністю є те, що її експлуатація може проходити практично в будь-яких умовах, що істотно піднімає популярність серед споживача.

Утримання тепла - один з головних чинників вибору будівельного матеріалу, а повнотіла цегла чудово справляється з подібним завданням. Варто також значити, що при будівництві будинку з даного будівельного матеріалу ви ніколи не зіштовхнетеся з проблемою герметизації міжпанельних швів.

З виробництва можна виділити дві головні складові: додавання червоної глини і спеціальних добавок для збільшення величини щільності (грає велику роль при великих навантаженнях) і обпалення при температурі 1300 градусів.

Міцність цього виду становить не менше М100 (М - показник міцності). Однак використовувати дані характеристики для будівництва великого об'єкта не розумно, тому більшу популярність на таких будівництвах отримала міцність М150, яка дозволяє витримувати серйозні конструкції.

Повнотіла цегла не завжди зможе задовольнити потреби споживача, так як головне - це її характеристики. Купуючи подібний будівельний матеріал, потрібно попереджати виробника чи продавця про те, для яких цілей він буде використовуватися і уточнювати чи зможе дана цегла впоратися з майбутніми умовами експлуатації.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1367 | Додав: abel | Теги: Повнотіла цегла, цегла | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]