20:52
При торгових центрах і офісах в Москві з'являться недорогі готелі
Столична влада має намір активніше розвивати сегмент недорогих готелів в центрі міста. Для цього інвесторам, які будують офісні і торгові центри, запропонують включити в проект 15-17 номерів категорії 2-3 зірки. Подібні об'єкти зможуть розраховувати на прискорений розгляд на містобудівній-земельної комісії і на пріоритет при розподілі земельних ділянок, на які був розірваний попередній інвестконтракт.

Як розповів "Известиям" прес-секретар префектури ЦАО Павло Большунов, зараз місто проводить переговори з інвесторами, щоб ті переглянули і реструктурували споруджувані об'єкти торгових і офісних центрів.

"Бізнесменам пропонується скоротити торгові або офісні площі і віддати частину будівлі під невеликі готелі на 15-17 номерів, - сказав він. - Готелі передбачається зробити недорогими, категорії 2-3 зірки".

Інвестори, які тільки збираються будувати торгові та офісні центри з готельної складової, зможуть розраховувати на прискорене узгодження документації, а також на пріоритетний розгляд проекту на ДЗК, повідомив префект ЦАО Віктор Фуер на зустрічі з інвесторами. Крім того, додав чиновник, при розірванні інвестиційних контрактів пріоритет у подальшому використанні буде відданий проектам будівництва об'єктів гаражного призначення і готелів.

Як пояснив віце-президент Асоціації підприємців Москви Олександр Левченко, йдеться про будівництво офісів з правом проживання.

"Швидше за все, це будуть апартаменти для людей, що приїжджають у відрядження. Це зручно для тих, хто не хоче витрачати час в пробках по дорозі від готелю до, скажімо, конференції, - сказав він. - Такий варіант не сильно затратний технічно і матеріально. Інша справа, що документи і зараз оформляються роками, а з додатковими вимогами по каналізації, вентиляції та іншим особливостями будівництва готелів цей процес може затягнутися ще сильніше ".

Юрисконсульт фонду "Інститут економіки міста" Дмитро Гордєєв погодився з тим, що місту гостро не вистачає бюджетних місць розміщення. Однак готелі при офісах і торгових центрах, на його думку, не будуть користуватися популярністю.

"Є небезпека того, що номери будуть" відомчими ", доступними тільки для співробітників і партнерів компаній, що знімають офіс. Решта туристи, навіть приїхавши в Москву з бізнес-справах, можуть туди не потрапити. Орендарям офісів також доведеться зробити додаткові зусилля по забезпеченню безпеки свого господарства ", - висловив думку експерт.

Крім того, підкреслив Гордєєв, готелі при торгових центрах знадобиться додатково ізолювати від шуму, вирішувати питання з парковками, традиційно забитими машинами у вихідні дні.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1656 | Додав: adminA | Теги: Москва, торгові центри, Офіси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]