08:15
Психологічні ігри сторін при покупці квартири

Психологічні ігри сторін при покупці квартири Придбання житла часто пов'язано з ризиком і можливими втратами або, навпаки, придбаннями в матеріальному плані. Тому всі сторони процесу - покупці, продавці і фахівці з нерухомості вдаються до різних психологічних хитрощів з однією метою - отримати хоч якусь для себе вигоду.

Ігри покупців

Одна з головних задач покупця - економія грошей. Навіть в разі, якщо вартість квартири не вище психологічно комфортного рівня, покупці все одно докладають усіх зусиль, щоб хоч щось виторгувати. Це схоже на спорт. Завдання виграти, нехай навіть невеликий приз. Найчастіше покупці стверджують, що точно таку ж квартиру вони вже дивилися, тільки там були поклеєні кращі шпалери на стінах. Це своєрідний прийом, який змушує господаря понервувати. В даному випадку необхідно знати міру, щоб не образити продавця. Адже мало кому сподобається, коли стороння людина критикує твою квартиру.

Існує ще один метод з тієї ж серії: покупець каже, що завтра буде дивитися точно таку ж квартиру, різниця тільки в тому, що там терміновий продаж, тому буде торг. Завдання, яке стоїть перед покупцем - це отримати собі бонус у вигляді знижки на квартиру.

Головна помилка покупця, якщо квартира і справді подобається, - це блиск в очах. Якщо продавець це помітив, то ні про яку знижку не може бути й мови. Якщо покупець вміє добре собою володіти, то він буде болісно сумніватися в своєму виборі.

Ігри продавців

Продати нерухоме майно завжди складніше, адже продавець торгує лише одним об'єктом. Найчастіше продавці на показі квартири розповідають свою біографію: як склалася їхня кар'єра, як виросли діти і так далі. Це зовсім не порожня трата часу, оскільки багатьом людям психологічно комфортно купити квартиру у "хороших" продавців, ніж проживати в квартирі, яка належала людям низького класу.

Ще діє на покупця фраза "квартиру дивилися і покупець за трохи нижчу суму вже є". Продавець таким чином намагається вселити покупцеві, як небезпечно забаритися з покупкою в даний період часу. Буває, що продавці перед переглядом починають готувати їжу, адже аромати з кухні надають квартирі відчуття затишку.

Ігри фахівців з нерухомості

Завдання максимум для ріелтора - це зробити з покупця і з продавця постійних замовників, тобто людей, які будуть його постійно рекомендувати своїм близьким і знайомим.

Досвідчений ріелтор нічого не робить на показі. Втручання його зведено до мінімуму, оскільки сторони мають право самостійно провести психологічний поєдинок між собою. Свою роботу ріелтор зробив ще до показу, "зачепивши" увагу клієнта саме на цій квартирі.

Якщо ріелтор виступає з боку покупця, то його завдання - збити ціну, якщо на стороні продавця - звернути увагу на переваги об'єкта.

Найчастіше ріелтори працюють наосліп, вимовляючи цілу купу аргументів на користь покупки, в надії, що хоч один з них таки спрацює.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1519 | Додав: abel | Теги: Нерухомість, квартира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]