16:06
Псковський губернатор Турчак пообіцяв до 1 травня позбутися французької нерухомості дружини, брата і батька


Згідно з оприлюдненою напередодні декларацією про доходи губернатора Псковської області Андрія Турчака, його дружина володіє часткою у французькій компанії, на ім'я якої родина губернатора придбала нерухомість у Франції. Турчак пообіцяв "Комерсанту", що не пізніше 1 травня 2013 об'єкт нерухомості у Франції буде реалізований або дружина припинить свою участь у компанії.

Згідно з декларацією Турчака, за 2012 він заробив 1,319 мільйона рублів - на 12,5 тисячі рублів менше, ніж у 2011 році. Всі ці кошти були отримані ним за основним місцем роботи. Турчак задекларував дві нові квартири (180,5 і 156,6 кв. метрів) - ними він володіє спільно з дружиною. Крім того, він як і раніше володіє земельною ділянкою площею 1201 кв. метрів і частками у квартирах площею 66,8 та 80,7 кв. метрів (1/2 і 1/3 частки відповідно).

Дохід дружини губернатора Кіри Турчак в 2012 році виріс більш ніж на 7 мільйонів рублів і склав 15,911,713 рублів. У власності Кіри Турчак залишаються дві земельні ділянки (1113 і 1137 кв. метрів), два житлових будинки (227,4 і 43,3 кв. метрів), гостьовий будинок (29,5 кв. метрів), а також 1/2 частки (спільно з чоловіком) у квартирі площею 66,8 кв. метрів.

Дружина губернатора також вказала належні їй частки в статутному капіталі п'яти російських компаній, а також однієї іноземної - некомерційної організації SCI Villa De Flirey (Франція; 66,67%).

Тим часом, нагадаємо, 22 лютого Держдума схвалила в першому читанні законопроект, який забороняє чиновникам і членам їх сімей мати банківські рахунки, власність за кордоном, а також акції іноземних компаній. Після вступу закону в силу, як очікується, їм буде дано три місяці на позбавлення від цих активів, а нерухомість буде підлягати обов'язковому декларуванню із зазначенням джерел придбання.

Нерухомість для сімейної НКО

Андрій Турчак повідомив газеті, що його дружина "розпоряджається коштами по декількох рахунках юридичних осіб-нерезидентів в іноземних банках за межами РФ" (рахунки не вказуються в декларації). За його словами, "дані рахунки відкривалися починаючи з осені 2008 року і використовувалися для участі в фінансуванні угоди з придбання прав на об'єкт нерухомості на території Франції некомерційною організацією Societe Civile Immobiliere Villa De Flirey". Що це за об'єкт нерухомості - не уточнюється. Засновниками даної організації, за словами псковського губернатора, є його батько, брат і дружина.

Нерухомість у Франції купувалася в кінці 2008 року і оплачувалася за рахунок коштів, отриманих в якості кредиту від швейцарського банку, пояснив губернатор. А погашення даної позики, за його словами, здійснюється за рахунок доходів від статутних видів діяльності ВАТ "Керуюча компанія" Ленінець ", ВАТ" Ленінець-холдинг "(згідно з декларацією губернатора, частками в них володіє Кіра Турчак) та їх дочірніх і залежних товариств.

Газеті Турчак заявив, що "гарантує, що не пізніше 1 травня 2013 об'єкт нерухомості у Франції буде реалізований або дружина припинить свою участь у SCI Villa De Flirey".

Нагадаємо, напередодні розгляду в Держдумі законопроекту про заборону чиновникам мати закордонні активи відразу три члена фракції "Єдиної Росії" нижньої палати відмовилися від мандатів. Серед них глава думської Комісії з етики Володимир Пехтін, у якого блогери виявили незадекларовану нерухомість в США, депутат Анатолій Ломакін, що фігурує в списку Forbes зі статком 1,2 мільярда доларів, а також Василь Толстоп'ятов, згадуваний серед "золотих кренделів" в списку справедліворосса Дмитра Гудкова. А після того як голова Ради федерації Валентина Матвієнко не виключила, що ряд сенаторів можуть покинути палату після введення заборони на закордонні рахунки, СФ покинув воронезький сенатор, фігурант російського списку Forbes Микола Ольшанський.


За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1673 | Додав: adminA | Теги: Андрія Турчака, об'єкт нерухомості у Франції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]