16:33
Путін запропонував віддати ЖКГ під народний контроль
 

У Росії незабаром з'являться нові громадські організації, яким делегують право контролю над роботою керуючих компаній, тарифами та якістю послуг у сфері житлово-комунального господарства. Як пише "Независимая газета", питання можна вважати практично вирішеним - напередодні ініціатива отримала повну підтримку президента Володимира Путіна.

Вчора на нараді з економічних питань, яке відбулося у Сочі, обговорювалися шляхи поліпшення ситуації в ЖКГ у розрізі виконання травневих указів президента. Володимир Путін був налаштований рішуче. Він заявив, що у житлово-комунальному комплексі потрібно приймати системні рішення, а не займатися "латанням дірок". "Житлово-комунальна сфера повинна стати сучасною, ефективною галуззю, а не годівницею для монополістів і сумнівних" крамничок ", - сказав глава держави.

За його словами, вдосконалення та оновлення галузі є пріоритетом для регіональних і муніципальних властей, а кінцеві результати - одним з основних критеріїв успішності роботи регіональних команд. "При цьому підкреслю, що федеральний рівень виконавчої влади, зрозуміло, не повинен залишатися осторонь", - зазначив Путін.

"Ми всі бубнимо і бубнимо з приводу підвищення якості, а мало що змінюється", - констатував президент. І запропонував дещо несподіваний спосіб досягнення поставлених цілей - спертися на громадські організації, які і допоможуть органам влади відстежувати виконання структурами ЖКГ своїх зобов'язань, контролювати роботу керуючих компаній, стежити за комунальними тарифами в регіонах.

Комплекс житлово-комунального господарства має перебувати під повноцінним цивільним контролем. Потрібно серйозно підвищити публічну відкритість галузі, зажадав Путін.

Підготовлені поправки до Житлового кодексу, які стимулюють створення організацій споживачів комунальних послуг, розповів після наради віце-прем'єр Дмитро Козак. Як передає "Російська газета", ці організації отримають такі ж повноваження, як і мешканці, і на їх вимоги органи місцевого самоврядування та житлового нагляду повинні будуть реагувати негайно. Козак також повідомив, що закон, що регулює надання послуг ЖКГ, може набути чинності з 1 січня 2014 року.

Тим часом експерти вважають, що наводити лад у ЖКГ треба з викорінення корупції та розвитку конкурентного середовища - це єдиний шлях побороти низьку якість і високі ціни практично в будь-якій сфері.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1730 | Додав: adminA | Теги: ЖКГ, народний контроль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]