19:11
Ремонт балкона своїми руками

Я вирішив написати про ремонт балкона своїми руками, тому що у мене звичайна малогабаритна квартира, в таких квартирах живе велика кількість людей в той період життя, коли вони ще не стали володарями шикарних просторих квартир в елітних районах. Це, звичайно, ще все попереду, ну, а поки що хотілося б привести в порядок своє невелике за розмірами житло.

У цьому році, нарешті, засклили двокамерним склопакетом балкон, і новеньке біле пластикове вікно відразу ж підкреслило найгострішу необхідність подальшого ремонту. Своїм ошатним виглядом воно створювало моторошний контраст між сліпуче білим пластиком і простими цементними стінами. Не витримавши цього катування, було вирішено - ремонт балкона своїми руками не відкладати в довгий ящик.

Щоб не вигадувати нічого складного і ексклюзивного я вирішив обшити стіни балкона звичайними панелями з пластику і зробити стелю з гіпсокартону своїми руками. Особливого досвіду в ремонтних роботах у мене немає, хоча і прочитав багато статей на цю тему, і тому, як усі нормальні люди, я почав пошуки фахівця в даній області. Ось тут-то і виникли труднощі.

Майстри, що приходили, глянувши на мініатюрні розміри мого балкона, прекрасно розуміли, що на такому маленькому об'ємі робіт багато не заробиш і, негативно похитавши головою, йшли на зустріч з іншими клієнтами. Вислухавши відмову чергового майстра, я зрозумів, що ремонт доведеться робити самому, використовуючи свої далекі від професіоналізму навички.

Реально оцінивши свої здібності, зробив висновок, що для роботи з пластиковими панелями їх явно не достатньо. Тому, поблукавши по магазинах з будматеріалами, вирішив зупинитися на стіропорових плитах. Мене цілком влаштовували і їхня недорога вартість, і зовнішній вигляд, що нагадує ту ж вагонку, тільки трохи розширену. Малюнок на плитах імітував різні породи деревини, так що можна вибрати вподобану по відтінку текстуру і тим самим застосувати стиль ампір в інтер'єрі балкона.

Також я придбав і утеплювач для стін, який продається рулонами. Купуючи утеплювач, я тут же отримав пораду від консультанта, що клеїти його краще на фінішну шпаклівку, при такому обклеюванні утеплювач буде щільно прилягати до балконних стінок, та й за ціною це виходить набагато дешевше, ніж при використанні клею. А ось стиропорову плитку потрібно садити на титановий клей, так як це і зручніше, і створює додатковий повітряний прошарок, який буде допомагати зберігати тепло.

Доставивши все необхідне додому, я зайнявся, нарешті, і самим ремонтом. Обклеювання стін утеплювачем - було суцільним задоволенням, смуги без праці сідали на фінішну шпаклівку, і днів через два я вже із задоволенням оглядав балкон, обклеєний щільно прилеглим до стін утеплювачем. Надихнувшись отриманими результатами, я став готуватися до роботи зі стиропором.

Темп роботи з плитками значно знизився, тут потрібна підвищена акуратність і посидючість. Справа в тому, що плитки досить крихкі і при надмірному натиску відразу ж ламаються. Більше того, у багатьох плиток виявлялися нерівні кути, їх доводилося підрізати ножем і постійно прикладати, підганяючи одну під одну, уникаючи появи зазорів. Поступово набиваючи руку, я помітив, що робота пішла швидше, але коли черга дійшла до стелі знову сповільнилася. Клеїти плитки на стелі довелося в незручній позі, але і це випробування закінчилося благополучно, я навіть вирішив потім зробити ремонт ванної кімнати.

Після виконанних робіт із задоволенням оглянув балкон і насилу вірив у те, що все це я подужав сам. Проблема з ремонтом балкона була вирішена, і я вже заздалегідь смакував здивовані і захоплені вигуки своїх домочадців і знайомих. 

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1423 | Додав: abel | Теги: Ремонт балкона своїми руками, ремонт балкона, балкон своїми руками, своїми руками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]