20:03
Ремонт дверей своїми руками

Вже так довелося, що двері в квартирах щодня піддаються надмірним навантаженням, тому не дивно те, що цей елемент квартирного ужитку іноді виходить з ладу. У цій статті ми пропонуємо вам низку способів і методик як провести ремонт дверей своїми руками без використання послуг дорогих фахівців.

Почнемо з того, що при придбанні, або установці дверей, необхідно задуматися про її майбутнє. Спрогнозуйте можливі загрозливі моменти у її використанні. Зробити це зовсім не важко. Якщо двері знаходиться на вуличному вході, то безумовно вони будуть піддаватися немислимим навантаженням. Такі двері повинні відповідати вимогам клімату і особливостям експлуатації. Для прикладу біля вхідних дверей з вулиці в основному сильно зношується поріг, тому, замовивши і встановлюючи двері необхідно приділяти цьому місцю особливу увагу, посиливши або зміцнивши його.

Однак, не дивлячись на це, час бере своє і двері все ж рано чи пізно прийдуть в плачевний стан. Тут головне правильно все зважити, або вам легше придбати нові двері, або зробити ремонт старих. Бувають такі випадки, коли про заміну дверей на нові навіть не хочеться думати. В даний момент вам допоможе ця стаття, про те, як зробити ремонт дверей своїми руками, тим самим, заощадивши свої "зайві" гроші та час.

Мова піде про ремонт в основному дерев'яних дверей, так як нові, сучасні (металеві) двері в принципі не підлягають ремонту.

Які основні "хвороби" бувають у дверей і як з ними боротися

Розбиті неодноразовими змінами замків і навісів, місця для їхньої установки. Ремонт таких дверей трудомісткий. Однак, можна просто перевернути двері. Таким чином, зовнішня частина стане внутрішньої, а внутрішня зовнішньою. Якщо дозволяє можливість, а обробка зовнішньої сторони сильно відрізняється від внутрішньої, то перевернути двері можна по вертикалі. Після зміни положення дверей вріжте замок і поставте петлі з іншого боку. Але не дивлячись на це, старі розбиті місця під замок і петлі необхідно закрити. Як це зробити? Місця кріплення навісів потребують косметичного ремонту, тому писати про це в статті не будемо.

З місцем під замок справи йдуть трохи складніше. Для початку, його необхідно вирівняти. Приготувати брусок і підігнати його за розмірами осередку двері. Звертаємо увагу, що брус не повинен бути великим і входити з трудом. Після приготування і підгону бруса, рясно змастіть його столярним або ПВА клеєм. Вставте в клітинку і притягніть з обох боків дверей саморізами. При цьому брус не повинен тріснути. Надлишки клею необхідно прибрати. Такий ремонт робиться швидко і без особливих труднощів.

Найважчим випадком ремонту дверей, є зміна, або ремонт бруска поперечного каркаса дверного полотна. Іноді осередок для замку в такому стані, що ремонт поперечного бруска просто неминучий. В даному випадку вам не обійтися без часткового розбирання двері. Для цього зніміть облицювання двері і змініть вертикальний брус. Якщо двері не розбираються, то вам доведеться робити вставку в брус-стійку двері. Для цього, зробіть виріз пошкодженого місця двері, розміром не менше трьох розбитих осередків. Після чого приготуйте вставку, підігнавши її за розмірами. Вставте вставку в виріз, посадивши її обов'язково на клей і нагеля (чопики). Коли все це виконано - двері готові до встановлення.

Двері з масиву дерева, складальної деревини та оброблені натуральним шпоном також підлягають ремонту. Як правило, двері з такого полотна служать дуже тривалий час, але як і з іншими дверима, рано чи пізно такому виробу також знадобиться ремонт. В результаті використання таких дверей, основною їх загрозою є шпон, що відшаровується, в результаті перепаду вологості. Боротися з цією хворобою ми будемо дуже просто.

По-перше, це приклеювання шпону по всій поверхні дверей. Ми звертаємо увагу саме на те, що проклейка повинна бути не місцевого характеру, а по всій поверхні дверей. Після проклейки двері лягають під прес, до висихання клею. При накладенні преса не забудьте покласти на двері який-небудь матеріал для уникнення подряпин і витоку клею. При утворенні пустот, закачайте туди клей за допомогою шприца. Після висихання клею, вся поверхня акуратно шліфується і покривається декількома шарами лаку. При наявності тріщин і щілин, їх можна закрити тирсою від шліфування двері. Не дивлячись на трудомісткість ремонту, такі двері прослужить вам ще дуже довго.

По-друге, при занадто жалюгідному стані двері та шпону. Можна вдатися, або до шпаклівки і фарбування дверей, або до зняття шпону. Для зняття шпону вам буде потрібна стамеска, молоток і багато терпіння. Знімаємо шпон з гіршого боку двері і за допомогою цих шматків ремонтуємо більш пристойну сторону. Для сторони, з якої зняли шпон, необхідно вирізати і підігнати під розміри тонкий шматок арголіта. Після цього все проклеїти і посадити двері з двох сторін під прес. Після чого провести косметичний ремонт і будь-якими способами нанести текстуру.

Хочеться так само сказати, що таким ремонтом первісний вигляд дверей ви не відновите. Ви лише проведете ремонт, який може значно відкласти покупку і заміну ваших дверей.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1606 | Додав: admin | Теги: ремонт дверей своїми руками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]