17:49
Ремонт коридору своїми руками

Ремонт своїми руками, завжди приносить особливе задоволення і заспокоєння господарям будинку. Зробивши ремонт своїми руками, ви не будете, надалі бояться вносити в поточний ремонт житла корективи, а також витрачатися на дорогих фахівців.

Особливість ремонту даної ділянки квартири, полягає в тому, що робиться він в найостаннішу чергу, що, звичайно ж, логічно. Тому, така особливість, змушує вносити зміни в інтер'єр коридору, підлаштовуючи його дизайн під загальний ремонт квартири.

Так як же провести ремонт коридору своїми руками і з чого почати? Почнемо з підбірки і ремонту стелі коридору.

Ремонт стелі коридору своїми руками

Перш ніж приступати до ремонту стелі в прихожій, варто визначитися з видом його обробки. Пройшовши, за вказаним посиланням і з урахуванням уже наявного ремонту в квартирі, ви з легкістю зможете підібрати той, чи інший найбільш підходящий для вашого коридору варіант.

З усього різноманіття різновидів обробки стелі, найбільш простим і дешевим способом залишається фарбування або побілка стелі. При бажанні, виконати що-небудь інше, можна зробити стелю з гіпсокартону або з навісних панелей.

Ремонт стін коридору своїми руками

Ремонт стін у коридорі, аналогічний ремонту стелі. Дизайн майбутнього ремонту, вибирається виходячи із загального задуму та оздоблення квартири. Стіни в коридорі можна не тільки відремонтувати, але за наявності меблів і відсутності бажання для ремонту, просто закрити цими меблями найбільш сильні дефекти обробки.

При ремонті стін у коридорі, особлива увага приділяється їхньому вирівнюванню. Залежно від величини нерівностей, вирівнювання стін починається з простої шпаклівки нерівностей, або горезвісної штукатурки. Після цього стіни можна пофарбувати, обклеїти декоративними шпалерами, побілити, або вибрати будь-який інший варіант обробки стін своїми руками. При наявності значних дефектів в стінах, вони вдало обшиваються гіпсокартоном, панелями МДФ або ПВХ. В даному випадку, та в принципі, як і завжди, вибирати тільки вам, на свій смак, колір і обсяг кишені.

Ремонт підлоги в коридорі своїми руками

Після оформлення стелі та стін коридору, саме час подумати про ремонт підлоги. В даний час, на ринку будівельних матеріалів, є дуже велика кількість товару, що дозволяє змінити ваш підлогу до невпізнання.

При виборі варіанту обробки для підлоги, варто враховувати той факт, що коридор, це, те приміщення, яке є певним роздільником між вулицею і кімнатним середовищем. Тому, дана особливість, дуже яскраво накладає на вибір обробки підлоги коридору свій відбиток.

Матеріали для ремонту підлоги в коридорі, повинні бути здатні протистояти агресивному середовищу і речовинам, що заносяться людьми з вулиці. Мало того, підлогове покриття повинне витримувати і руйнування механічного характеру.

Не поганим варіантом для коридору є спеціальна плитка. Укласти плитку можна і своїми руками, однак доведеться повозитися. Не забороняється укладання в коридорі і такого більш делікатного покриття, як ламінат, паркет, пробка, дерев'яний масив і так далі.

В незалежності від способу обробки коридору, варто завжди пам'ятати, що загальні колірні поєднання повинні бути приблизно такими - підлога темніше стін, а стіни темніші стелі.

Перед тим, як робити ремонт коридору своїми руками, обов'язково ознайомтеся з корисними порадами для проведення ремонту своїми руками.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2068 | Додав: admin | Теги: ремонт коридору своїми руками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]