10:05
Ремонт квартири: вибираємо шпалери

Від того, як будуть оформлені стіни, залежить загальний вигляд приміщення. Адже стіни займають найбільшу площу, і перше на що падає погляд - це саме оформлення стін. У зв'язку з цим вибирати шпалери потрібно правильно і дуже уважно.

На сьогоднішній день ринок шпалер пропонує покупцем величезний вибір стилів, фактур і колірних поєднань. Однак це зовсім не означає, що потрібно купувати, то, що перше потрапило на очі або просто запало в душу.

Перед тим як купувати шпалери необхідно все грамотно розпланувати. Потрібно визначитися зі своїми уподобаннями та зіставити їх з інтер'єром приміщення, де ці шпалери прикрашатимуть стіни. Щоб зробити правильний вибір також необхідно розібратися в основних аспектах - це квіти, смужки, плями і тональність.

Під квітами розуміються абсолютно будь-які фігури або предмети різного розміру, розташування і виду. Варто розуміти, що дрібні деталі роблять шпалери нейтральними і служать загальним фоном до основного інтер'єру. Великі предмети на шпалерах навпаки приваблюють до себе увагу.

Щоб акцентувати увагу на інших елемента інтер'єру варто звернути увагу на шпалери з розпливчастими фігурами. Якщо фігури контрастні, то вони звертають увагу на себе.

Смугасті шпалери також заслуговують на увагу. Вони чудово вписуються в інтер'єр, тільки в тому випадку якщо спрямованість смужок добре поєднується зі спрямованістю стилю предметів в приміщенні. Важливе значення має відстань між смужками.

Невелика відстань між смугами візуально стискає простір. Якщо приміщення має невелику площу, то тут краще використовувати шпалери з широкими, великими смугами. Екзотичність інтер'єру можуть додати шпалери з плямами диких тварин. Однак такі шпалери не варто клеїти по всьому периметру, досить виділити одну частину приміщення.

При виборі шпалер варто також звертати увагу на їхню тональність. Від цього залежить нейтральність і загальний фон, який акцентує увагу на предметах інтер'єру. Правильне розташування та підбір тональності здатне надати приміщенню життя і позбавити від монотонності і нудьги. Такі шпалери добре підійдуть для стін, де передбачається розміщення картин.

Виділяють два напрямки тональності - сучасний і класичний. Перший напрямок характеризується яскравими контрастними кольорами. Класичний напрямок передбачає не дуже яскраві, малоконтрастні кольори.

Вибираючи тональність, варто розуміти, що від колірної гами залежить не тільки загальний інтер'єр приміщення. Занадто яскраві, контрастні кольори можуть викликати стомлюваність очей, швидку втому і зміну настрою.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1553 | Додав: abel | Теги: шпалери, вибираємо шпалери, ремонт квартири, вибір шпалер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]