12:53
Ремонт спальні своїми руками: актуальні поради

Спальня завжди входила в число основних приміщень будинку. Тому ремонт спальні своїми руками призводить сучасних людей у стан легкого жаху. Думки господарів, що задумали ремонт, починають гарячково кидатися між вибором потрібних кольорів стін, дерева, підлоги. А тут ще засоби масової інформації лякають, що без урахування законів Фен-Шуй в дизайні спальні особисте щастя може не відбутися.

Давайте наведемо лад в цьому хаосі страху і супутньої ремонтної лихоманки. Спальна кімната - це тихий, інтимний притулок від життєвих бур і тривог. У цьому осередді домашнього затишку і спокою люди проводять приблизно третю частину свого життя, відновлюючи сили за допомогою сну і відпочинку. Однак, при всій функціональній важливості ремонту спальні своїми руками підбір предметів меблів практично ніколи не змінюється. Сюди входять - ліжко, приліжкові тумбочки, шафа і туалетний столик з неодмінним дзеркалом. Тепер, при обмеженому наборі меблів необхідно створити щось оригінальне та ексклюзивне. Також не варто забувати про вибір підлогового покриття для спальні. Найкращим підлоговим матеріалом буде паркетна дошка.

Розміри спальної кімнати відразу ж визначать її колірну гаму: невеликого розміру кімнаті більше підійдуть ніжні, легкі кольори, візуально збільшують приміщення, а от у просторій спальні вже можна сміливіше застосовувати яскраві, соковиті кольори, які надають великому приміщенню відчуття домашнього затишку.

Двоспальне ліжко треба розташовувати, враховуючи комфортність користування ним обох сплячих, з вільним підходом до нього з двох сторін. Існує загальне правило, яке забороняє ставити ліжко ногами до дверного отвору. Цей принцип не суперечить вченню Фен-Шуй, яке ще не рекомендує розташовувати ліжко головою або ногами до вікна. Ну і, беручи до уваги людську психологію, добре, якщо лежачи на ліжку ви будете бачити людей, що входять в кімнату. Таке розташування запобігає появі зайвої нервозності мешканців спальні.

Нестандартним рішенням буде ідея поставити ліжко по діагоналі кімнати. У цьому випадку і з іншими меблями можна пофантазувати. Наприклад, позаду узголів'я встановити кутову шафу, тоді в кімнаті з'являться дві умовно розділені зони, які можна використовувати по-різному. Купуючи ліжко, бажано зупиняти вибір на тих моделях, в яких піднімається матрац і дає доступ до спеціальної підліжкової скриньки, призначеної для зберігання необхідних у спальні речей.

Дуже практично і ефективно буде повісити настінні шафи з боків і над узголів'ям ліжка, притуленого до стіни. Такий прийом дозволить заощадити займаний простір і створить цікаву ілюзію розташування ліжка в стінній ніші.

Якщо ви не володар квартири нової, сучасного планування, в яких спальні кімнати роблять наближено квадратної форми, то ви зіткнетеся з проблемою експлуатації приміщення, яке формою нагадує витягнутий прямокутник. Такі пенального типу кімнати зустрічаються у всіх "хрущовках", в яких і живуть більшість наших співвітчизників. Для створення оптимального інтер'єру в спальнях такого роду було б добре поділити прямокутник на дві різні зони.

Відступіть від вузької сторони близько півтора метрів і зробіть з цього простору гардеробну. Не лякайтеся, що під спальну зону залишиться зовсім мало місця. По-перше, більшість речей, що створюють враження захаращення залишаться в гардеробній, і спальна зона буде виглядати більш просторо, по-друге, ваша мініатюрна спальня стане наближеною до квадрату, а за твердженнями психологів саме ця форма дозволяє людині відчути найбільший комфорт.

Розділову функцію двох різних зон в одній кімнаті можна здійснити за допомогою напівпрозорої перегородки, яку можна закріпити на стійках, вправлених в підлогу і стелю. Якщо вас не влаштує гардеробна, то в меншій зоні можна поставити письмовий стіл і зробити з неї невеликий робочий кабінет.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1567 | Додав: abel | Теги: ремонт спальні, Ремонт спальні своїми руками, спальня, своїми руками | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]