20:28
Ремонт тріщин на стінах і стелі

Якби не було прикро, але поява тріщин на стінах і стелях у вашій квартирі та будинку, це звичайне і часто систематичне явище. Звичайно ж не приємно, коли купуючи дорогу квартиру в новобудові, через кілька місяців проживання, ви помітите появу тріщин на стелях. Причиною появи таких тріщин є усадка нового будинку, а також вплив на його структуру ґрунту на якому він стоїть, близькості проходження ліній метро і автомобільних доріг.

Ремонт таких тріщин своїми руками, до моменту остаточної усадки будинку, заняття передчасне і часто не виправдане. Як би там не було, а з дорогим ремонтом, в перші два роки після здачі новобудови, варто почекати. Проте в даний час ринок розвитку матеріалів для ремонту досить великий і при сильному бажанні місця, де можливі появи тріщин, можна обробити різними панелями (МДФ, ПВХ, обшити гіпсокартоном і так далі). Також непогано допомагають шпалери, проте при появі значних тріщин, вони навряд чи допоможуть.

Отже, як же провести ремонт тріщин на стелях і стінах своїми руками? Коли прийшов час для ремонту тріщин, то для початку вам варто визначити розміри тріщин, від цього і залежатимуть способи ремонту цих недоліків.

При наявності невеликих тріщин на стелях і стінах їх досить просто правильно зашпатлювати. Для цього візьміть шпатель і кілька разів проведіть їм вгору і вниз по тріщині, тим самим розшивши її. Очистіть тріщину щіткою, або пилососом від сміття. Після цього приготуйте суміш шпаклівки або купіть її вже в готовому вигляді. Змоченою пульверизатором або звичайною змоченою у воді кистю закладають тріщини. Це робиться для того, щоб матеріали тріщини не витягували з шпаклівки вологу і вона не тріскалася надалі.

З використанням шпателя, поперек тріщини з максимальним проникненням шпаклівки в щілину, закладіть тріщину. Після висихання шпаклівки, обробіть її абразивами, і тільки після цього можна переходити до процесу обробки поверхонь (фарбування, побілки, обклеювання шпалер).

При наявності середніх за товщиною і глибиною тріщин на стелі і стінах, їх можна для початку закрити цементним розчином, а після чого шпаклівкою, також не погані в даному випадку і спеціальні суміші з гіпсу. Після забивання тріщини цементним розчином або гіпсом, на щілину рекомендується наклеїти серпянку і вже після цього шпатлювати поверхню.

При наявності дуже значних тріщин і щілин в стелях і стінах, їхній ремонт варто починати з заповнення їх спеціальними пінними наповнювачами. При заповненні тріщини піною врахуйте, що вона не повинна випирати назовні, а залишатися на рівні трохи нижче країв тріщини. Після висихання піни, при появі надлишків піни, її можна зрізати. Далі на піну накладається цементний розчин або спеціальна гіпсова штукатурка. На штукатурку знову ж клеєм армовану стрічку (серпянку) і остаточно закладаємо тріщину шпаклівкою.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1425 | Додав: admin | Теги: ремонт тріщин на стінах, стелі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]