12:36
Ремонт вітальні своїми руками

При ремонті квартири своїми руками, зазвичай починають з робочих приміщень - туалету, ванної кімнати, кухні. Але, оцінивши результати своєї праці, багато хто хоче привести в порядок всю квартиру і продовжити ремонт своїми руками, почавши з вітальні. Це вірне рішення, так як обличчя квартири - вітальня або зал. Ремонт вітальні можна розділити на два складових заходи - ремонт косметичний і ремонт капітальний.

При проведенні косметичного ремонту обсяг робіт значно скорочується, і провести такий ремонт своїми руками можна буквально за пару днів. Що входить в поняття "косметичний ремонт"? Переклеювання шпалер, фарбування дверей і віконних рам, побілка стелі або також переклеювання шпалер, фарбування підлоги і плінтусів. Це, власне, і весь об'єм. Переклеювання шпалер слід починати зі зняття старих. Легко знімаються шпалери, змочені гарячою водою. Після цього поверхню стін потрібно або заґрунтувати, або розкрити шпалерним клеєм для кращого зчеплення нових шпалер зі стіною. Те ж саме стосується і стелі.

Клеїти шпалери необхідно встик, і починати обклеювання потрібно з боку кімнати, який найбільше переглядається, щоб на останній стіні не так була помітна нестиковка, яка обов'язково проявиться за рахунок нерівностей стін. Малюнком можна візуально збільшити висоту приміщення або його довжину. Вертикальні смуги на шпалерах роблять стелю вище, горизонтальні - довшими. Фільонка наклеюється в останню чергу, перекриваючи нерівності смуг шпалер.

Продовжувати ремонт вітальні своїми руками потрібно з фарбування вікон і дверей. Краще віддати перевагу акриловим фарбам, так як вони мають гарну здатність змішуватися, швидко сохнуть, при висихання не видають різкого запаху. Косметичний ремонт підлоги має на увазі тільки його фарбування. Укладання підлогових покриттів відноситься до капітального ремонту. Фарбувати підлогу можна як масляними, так і нітроемалевими фарбами. У першому випадку підлога буде довго сохнути, у другому - занадто неприємно і різко пахнути.

Капітальний ремонт вітальні своїми руками передбачає більш серйозний підхід. Перед обклеюванням стін шпалерами їх необхідно вирівняти - для цього зараз застосовуються готові будівельні суміші. Дотримання вертикального і горизонтального рівнів допоможе уникнути перекосів смуг. Після проведення шпаклювальних робіт стіни потрібно зачистити. Для цього використовується металізована дрібна сітка або наждачний папір. Самі шпалери клеяться стандартно, після нанесення ґрунтовки на стіни.

Ремонт стелі припускає наявність безлічі варіантів. Натяжна стеля, підшивання, гіпсокартонний одно- та багаторівневий, пластиковий - вибір великий, тому тут краще порадитися з дизайнером. Враховуючи особливості розташування кімнати, меблів, освітлення та інших факторів, дизайнер підбере для вашої вітальні відповідний варіант, найпростіший з яких - оштукатурювання стелі з подальш им його забарвленням.

Ремонтувати підлогу вам доведеться кілька днів, так як спочатку необхідно видалити старе покриття (якщо це бетонна підлога), і зробити нову стяжку. Якщо ж підлога дерев'яна, то потрібно перевірити всі дошки на міцність, розхитані зміцнити, втопити всі капелюшки цвяхів, і тільки потім стелити грубу підкладку, зверху якої буде укладатися декоративне підлогове покриття. Те ж саме стосується і бетонної підлоги - підкладка обов'язкова. В якості підкладки-утеплювач можна використовувати OSB, ДВП або тонкі листи ДСП.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1937 | Додав: admin | Теги: ремонт вітальні своїми руками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]