16:49
Різновиди побутових кондиціонерів

На сьогоднішній день кондиціонер став настільки ж невід'ємним атрибутом житла, яким для попереднього покоління були холодильник і телевізор. Ринок пропонує найширше розмаїття марок, моделей і типів. Хоча за великим рахунком всі побутові кондиціонери можна розділити на три основні види кондиціонерів: спліт-системи, віконні (моноблочні) і пересувні (мобільні).

Спліт-системи

Це, мабуть, на сьогоднішній день найбільш популярний і масовий різновид. Характерна його ознака в тому, що робочий контур цього приладу розбитий на дві окремі частини - зовнішній і внутрішній блоки, пов'язані між собою тонкостінними мідними трубками в єдине ціле.

Внутрішній блок розташований всередині приміщення, як правило на стіні, в якому знаходиться випарник і практично безшумний вентилятор, а також блок управління всім пристроєм, забезпечений дистанційним пультом з РК-дисплеєм.

Усі найбільш громіздкі і гучні елементи системи винесені в зовнішній блок, який розміщують на зовнішній стіні будівлі, балконі або даху. Одним з різновидів спліт-систем є мультиспліт-системи, які відрізняються тим, що один зовнішній блок живить відразу декілька внутрішніх.

Віконні моноблоки

Це найраніший і простий різновид побутових кондиціонерів, які потім значно потіснили спліт-системами. У них всі елементи розміщені в єдиному компактному корпусі, з одного боку стінки якого, зверненої до приміщення, видувається охолоджене повітря, а з протилежного боку, на вулицю - гаряче, яке отримав тепло від стисненого в компресорі холодоагенту. Моноблок вставляється в проріз віконної рами - цим, власне, монтажні роботи і обмежуються. Іншою перевагою є і відносна дешевизна. Крім того, обов'язковою властивістю моноблоків є функція вентилювання, коли до охолоджуваного повітря в кімнаті додається свіже повітря ззовні.

Недоліком моноблоків є громіздкість і перекриття частини вікна, а також помітно більш висока гучність приладу.

Підлогові мобільні кондиціонери

Цей різновид не вимагає взагалі ніяких монтажних робіт. Корпус на роликах вільно катається підлогою, а гаряче повітря видаляється через гофровану трубу прямо в кватирку або вентиляційний отвір. Такі пересувні кондиціонери гарні в якості тимчасового рішення, оскільки гофрована труба діаметром до 100 мм сама по собі представляє певну незручність, та й довжина її в межах 1,5 м істотно обмежує мобільність. Природно, шум компресора є додатковою незручністю.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1344 | Додав: abel | Теги: види кондиціонерів, кондиціонери, кондиціонер, Різновиди побутових кондиціонерів, побутові кондиціонери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]