03:45
Робочі рукавички незамінні на будівництві: які обрати

Робочі рукавички - найпоширеніша форма спецодягу, яка використовується в самих складних високотехнологічних виробництвах і в простих побутових або сільськогосподарських роботах. Рукавички - важливий засіб захисту під час роботи, який необхідно не тільки в будівництві або дачникам, а практично в будь-який "роботі руками". Існує велика різноманітність робочих рукавичок і рукавиць.

Прості х/п ЗІЗ зустрічаються у всіх господарських магазинах і навіть звичайних гіпермаркетах. Вони виготовляються з бавовняної тканини, на яку може наноситися гумове або ПВХ покриття. Покриття може наноситися і "суціль" або у вигляді крапок. ПВХ покриття додає робочим рукавичкам хороше зчеплення з інструментом.

Бавовняні рукавички, у яких одна сторона тканинна, а друга повністю вкривається ПВХ покриттям є дуже зносостійкими, а тканина з тильного боку долоні дозволяє повітрю циркулювати в рукавичці і вона не потіє. В якості основного матеріалу використовується або чиста бавовна, або бавовна з домішкою поліестеру для еластичності і міцності. Найчастіше зустрічаються бавовняні робочі рукавички китайського виробництва. Вони тонкі, невисокої якості, швидко рвуться. Набагато більш високої якості вітчизняні рукавички. Ці рукавички зроблені для того щоб працювати, а не для того, щоб їх продавати.

Латексні - знайшли застосування в будівельних і інших роботах з розчинами і агресивними рідинами. Під час будівництва їх застосовують для захисту рук від розчинів, що містять гашене вапно, при роботі з клеями, фарбами, лаками. Латекс стійкий до бензилового спирту і розчинників, тому латексні рукавички добре захищають руки від розчинників. У металообробці латекс добре захищає від металевого пилу. Також латексні рукавички добре захищають від скляного пилу і волокна при роботі з мінеральною ватою. Латекс не сумісний з нафтою і її похідними: маслами, бензином, гасом - він просто розчиняється.

Більш універсальними є нітрилові рукавички. Такі рукавички стійки і до механічного впливу, стійкі до різних хімічних речовин, стійкі до кислот, фарб, спиртів. У порівнянні з латексними вони дорожчі, але більш надійні. Використовуються в основному в будівництві, обробці, роботі з лаками і фарбами.

Ще більш стійкі до хімічного впливу неопренові рукавички. Вони захищають руки від впливу навіть дуже сильних розчинів сірчаної, оцтової, щавлевої, фосфорної та інших кислот. Вони стійки до різних спиртів. Неопренові рукавички, також як і спецодяг з неопрена, широко використовуються в хімічній промисловості.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1469 | Додав: abel | Теги: Робочі, неопренові рукавички, рукавички, Робочі рукавички | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]