10:43
Рокарій в ландшафтному дизайні

Рокарій - штучно створена кам'яниста місцевість. Буває як плоскою, так і вертикально спрямованою. Найчастіше, для них використовують камені однієї породи. При цьому, обов'язкова наявність уламків. До таких належать: порфі, граніт, черепашник, вапняк, пісковик.

Зазвичай рокарій - це невелика клумба, яка для естетики обкладена камінням з усіх боків. Земля для такої клумби зазвичай змішується в співвідношенні 1 до 2 (1 частина - родючого ґрунту і дві частини піску). Є думка, що такий ґрунт не сприятиме нормальному розвитку квітів в ній, але потрібно відразу обмовитися, що в рокарії головне місце займає саме дизайн клумби, а не сама рослина. Все має бути збалансовано і барвистий рокарій не повинен "забивати" собою не менш барвисту рослину. Іншими словами, чим красивіше клумба - тим простіше рослина має бути на ній.

"Куди вкласти таку-то суму гривень?" - це запитання стояти не повинно, якщо ви плануєте рокарій. Має стояти питання, "як зробити гарний рокарій?". Для вертикального рокарія більше підходять незграбні, що мають гострі краї, камені - для плоского більше підійдуть, навпаки, гладкі і тесані річковою хвилею голяки. Пам'ятайте, що ефектніше виглядають більш великі камені, ніж дрібніші.

Місце для рокарія

Розмістити рокарій слід в добре освітленому променями Сонця місці. Це місце має володіти хорошим дренажем та якісно продуватися з усіх боків. Не має великого значення, буде рокарій в центрі ділянки або примоститься на околиці. Найголовніше, щоб в ньому була своя родзинка: окрема доріжка до нього, красиве дерево поруч, добре поєднується з рокарієм паркан.

"Жителі" рокарія

Які саме рослини вибрати для рокарія залежить тільки від вас. Це можуть бути квіти, чагарники невеликі дерева. Найголовніше - врахувати розміри рослини, щоб розрісшися, вона не розламала весь рокарій. Якщо ж говорити конкретно, то добре виглядають в красивому обрамленні малі верби, японські клени, сосни і туя. Серед багаторічних рослин ефектно виглядають армерія, солнцецвіт, малі гвоздики, бурачок. Добре виглядають в'юнкі рослини.

Ландшафні дизайнери радять підбирати "жителів" рокарія таким чином, щоб цвітіння було, практично, цілорічним. Красиво зроблений рокарій зробить ваш сад неповторним і вишуканим.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1495 | Додав: admin | Теги: рокарій в ландшафтному дизайні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]