13:57
Росіяни підкорюють Угорщину: вже випередили всіх з покупок нерухомості


З 1186 іноземних громадян, які отримали дозвіл на купівлю нерухомості в Угорщині в 2012 році, 445 були росіянами. Такі дані надало Міністерство публічної адміністрації та юстиції, повідомляє портал BBJ.

Китайці склали 150 осіб з числа закордонних покупців нерухомості в Угорщині, а українці - 128.

Всього в 2012 році нерезиденти придбали 1110 об'єктів нерухомості. Це більше, ніж у 2011 році, коли житло в Угорщині купили трохи більше 1000 іноземців.

Як передає Prian.ru, нерухомість Угорщини зараз стала доступнішою. Ціни на житло в цій країні впали на 25-30% з моменту початку фінансової кризи.

Сьогодні найбільш елітним місцем у країні з точки зору житла для самих угорців є озеро Балатон. Його для себе зараз відкривають і іноземні покупці. Найдорожчим є північний берег озера, де великі апартаменти коштують як мінімум 500 тисяч доларів, а найкращі будинки оцінюються в суму до 3 мільйонів доларів. Південний берег озера є дешевшим, тут ціни на житло великого розміру з видом на озеро стартують від 390 тисяч.

Будапешт популярніше всього серед європейських покупців, особливо ірландців. Така ситуація зберігалася в місті і до фінансової кризи. Регіон озера Балатон ж більше приваблює угорців пенсійного віку, а також німців.

Російські останнім часом відкрили для себе місто Хевіз, в якому є мінеральні джерела.

Вид на проживання за 250 тисяч євро

У листопаді 2012 року влада Угорщини оголосили, що отримати вид на проживання - а згодом і громадянство - в країні можна буде при купівлі державних облігацій на суму не менше 250 тисяч євро.

Згідно розглянутого законопроекту, покупці облігацій отримають особливий статус при розгляді заяв на ПМЖ. Влада сподівається насамперед на залучення капіталу з країн так званого третього світу.

Законопроект поки знаходиться в процесі розгляду.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1750 | Додав: adminA | Теги: озеро Балатон, Угорщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]