20:00
Російський мільярдер залишився без розкішного замку у Франції, який помилково знесли будівельники

Польські будівельники, мабуть, по дурній помилці повністю знесли шато XVIII століття у французькій провінції Бордо, що належало російському бізнесменові.

Власник замку Дмитро Строскін, який, за даними преси, очолює судноплавну компанію з офісом у Варшаві, був приголомшений, коли дізнався, що замість того, щоб знести прибудову, будівельники зруйнували всю будівлю. Зараз посеред руїн стоїть лише та сама маленька стара прибудова, яку спочатку планувалося знести.

Не менший удар пережили жителі і мер села Іврак, прикрасою якої було шато. Чудовий замок площею 13 тисяч квадратних метрів з помпезним під'їздом і бальним залом в оточенні мальовничих виноградників в минулому використовувався для проведення весіль та інших церемоній, передає BBC.

"Шато Бельвю було гордістю Іврак, все село вражене, - заявила колишня власниця маєтку Жюльєт Мармі агентству Associated Press. - Просто незбагненно, як будівельна компанія могла зробити таку помилку".

Поки французькі прокурори намагаються з'ясувати, хто саме несе відповідальність за загибель будівлі, Строскін вже заявив, що чудово розуміє почуття місцевих жителів і сам засмучений не менше їх, тому прикладе всі зусилля, щоб повністю відновити замок у його колишній пишноті.

За даними The Telegraph, польські архітектори і будівельники вже отримали контракт на 1,5 мільйона євро на повне відновлення об'єкта за два роки.

Додамо, що повідомлення про знесення будинків "помилково" регулярно з'являються в пресі. Так, наприклад, свій новий будинок кілька років тому втратила британка - робочі його знесли за компанію зі старим. Періодично помилково будинки зносять в США, так, в 2008 році сім'я втратила будинок через те, що хтось жартома поміняв таблички на сусідніх будівлях, а в іншому випадку всіх фатально підвів GPS-навігатор.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1570 | Додав: adminA | Теги: шато Бельвю, XVIII ст. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]