16:27
Секрети монтажу металочерепиці

Укладання покрівельного матеріалу - дуже важливий і відповідальний момент в побудові даху. Багато людей довго не знають, який все-таки матеріал правильніше обрати, щоб він був:

  • довговічний;
  • вогнетривкий;
  • коштував доступно;
  • залишав після роботи мінімум сміття;
  • і, звичайно ж, був простий в укладанні.

Перевагу такому покрівельного матеріалу, як металочерепиця, багато хто віддає завдяки його міцності і простоті в укладанні. З мінусів можна відзначити слабку звукоізоляцію, чого можна уникнути, виконавши додаткову підкладку.

Також варто уточнити, що при покупці металочерепиці потрібно бути більш уважним, так як черепиця буває різного виробництва. Придбавши китайську черепицю, ваш дах не протримається і 5 років, гарантія на неї дається до 3 років. Придбавши дійсно хорошу черепицю, з довгим терміном придатності, ви забудете про ремонт даху на довгі роки.

Монтаж покрівлі, як правило, починається з установки кроквяної системи. Кроквяну систему встановлюють тільки після того як досвідчений проектувальник зробить всі необхідні розрахунки. При розрахунках майстер розрахує не тільки навантаження матеріалів, але і снігове навантаження і навіть врахує вітрове навантаження.

Роблячи після закріплення кроквяної системи обрешітку, потрібно дотримуватися певних правил. Так, наприклад дошки повинні бути в межах 2,5x10 см, а дошка, яка виходить на карниз, повинна мати довжину на 1-1,5 см товщу, ніж інші.

Перед укладанням металочерепиці слід переконатися в рівності і сухості обрешітки, що надалі дуже важливо для монтажу покрівлі. Крім усього обрешітка повинна бути зачищена від стороннього бруду і пилу.

Решетування практично у всіх випадках укладається на гідроізоляційну прошарок, потім на гідроізоляцію стелиться антиконденсатна плівка. Між шарами повинна бути невелика відстань для вентиляції покрівельного "пирога".

Кріпити до решетування металочерепицю необхідно саморізами по 7-8 штук на кожен лист. Кріплення проводиться в заглиблену хвилю. Укладання проводиться з правого боку, рухаючись в ліву сторону не забуваючи робити нахил листів. У місцях нахилу також кріпимо саморізами.

Якщо згідно з проектом в даху будуть вікна, труба, горищні двері, то отвори для всього прорізаються ще до початку спорудження даху. Щоб правильно укласти металочерепицю і бути спокійним надалі за якість роботи краще все ж запросити кваліфікованого фахівця, особливо якщо ви ніколи раніше не стикалися з покрівельними роботами.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1372 | Додав: abel | Теги: монтаж металочерепиці, металочерепиця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]