18:15
Сім основних переваг цегли

Житлові будинки з цегли почали будувати ще кілька сотень років тому, і успішно продовжують донині. Така кладка все також актуальна і використовується нарівні як із каменем і деревиною, які відмінно зарекомендували себе, так і з сучасними матеріалами, наприклад, пінобетоном або залізобетонними блоками. Цегляні житлові будинки комфортні для проживання в них завдяки багатьом властивостям, якими володіє цегла.

Екологічність. Завдяки застосуванню мінералів, таких як глина, пісок або вапно, цей будівельний матеріал повністю безпечний для здоров'я людського організму. Він не виділяє шкідливих випарів і не викликає алергічних реакцій.

Естетичність. Сучасні технології виготовлення дозволяють при будівництві будинків отримувати фасади, які мають привабливий вигляд. Також не виключена можливість облицювання декоративними матеріалами, яка стає доступна внаслідок високої адгезії несучої поверхні.

Міцність і довговічність. Стіни з такого матеріалу стійкі до пошкоджень, стирання та іншим механічних впливів. Їм не страшні підвищена вологість, дощ, знижена температура й інші погодні явища.

Теплоізоляція. Завдяки наявності безлічі отворів в цеглі, які заповнюються повітрям, навіть не занадто товсті цегляні стіни забезпечують збереження тепла всередині приміщення.

Пожежна безпека. Цей матеріал абсолютно не горить, що робить зведення житла з нього більш привабливим, ніж споруда будинку каркасним способом із застосуванням деревини та інших легкозаймистих матеріалів.

Звукоізоляція. Зовнішні стіни приміщення, виконані із застосуванням цегляної кладки, забезпечують захист мешканців від зовнішніх шумів. Внутрішні перегородки багатоквартирного будинку дозволяють мирно уживатися сусідам, не турбуючи один одного гучними розмовами, прослуховуванням музики або переглядом телепередач.

Низьке вологопоглинання. Цей показник становить менше 15%, крім того, цегляна кладка швидко висихає.

Однак, крім позитивних якостей, цей матеріал володіє і деякими недоліками. Головним з них є його висока вартість, внаслідок чого побудувати цегельний котедж на сьогоднішній день собі може дозволити не кожен.

Будівництво ж багатоповерхових будинків тепер повністю виконується із застосуванням монолітного бетону або залізобетонних блоків, що економічно є більш доцільним. Крім того, цегельні житлові будинки є досить важкими, тому вимагають міцного фундаменту, що має глибину не менше 30 см.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1366 | Додав: abel | Теги: будинок із цегли, цегла | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]