16:44
Скільки коштує страховка квартири на час відпустки і як її оформити


Не завжди є кому доглянути за житлом під час нашої відпустки або від'їзду. І навіть пильні сусіди не врятують квартиру від пожежі, потопу або навіть крадіжки зі зломом. Рішенням може стати звичайне страхування. "Московські новини" розповідають, як можна заощадити на страховці квартири на період відпустки.

За даними МНС і ГУВС, на літо припадає пік таких неприємностей, як квартирні крадіжки, пожежі та затоплення, які завдають значної шкоди майну, а то й призводять до його втрати. Ризик зростає, як правило, в сезон відпусток, коли житло більшу частину часу перебуває без нагляду.

Аналітики підрахували, що під час тривалої відсутності мешканців у квартирі ймовірність крадіжки там зростає в 3,2 рази, а сума збитку у разі затоплення - у вісім разів. Запобігти цей негатив зможуть родичі, які оселилися у вас на час відпустки. Інший варіант - придбати за відносно невеликі гроші страховий поліс, який у разі чого дозволить отримати грошову компенсацію за втрачене майно.

Купити страховку на місяць, а тим більше на тиждень - дорожче, ніж придбати традиційний річний поліс. Поліс на рік обійдеться клієнтові в середньому в 500-1000 рублів на місяць, а якщо страховка поширюється на місяць - два, то страхова премія може варіюватися від 2 до 2,5 тисячі рублів на місяць. Виходить, що за поліс з терміном дії два місяці клієнт заплатить 4-5 тисяч рублів, а за річний - всього 12 тисяч.

Як розраховується вартість страховки

Застрахувати квартиру і речі можна практично від усіх ризиків. За словами експертів, не покриваються страхуванням тільки вплив ядерної енергії, умисел страхувальника, самозаймання або гниття.

"На час від'їзду можна і потрібно страхувати і рухоме майно, і внутрішню обробку за повним пакетом ризиків (пожежа, вибух, заливання водою в результаті аварій водонесучих систем і проникнення води з сусідніх приміщень, протиправні дії третіх осіб, включаючи крадіжку зі зломом). Конструктивні елементи квартири, до яких відносяться стіни, підлога і стеля, можна застрахувати від пожежі, вибуху і падіння літаючих об'єктів ", - пояснює страховий експерт Ірина Карнаєва.

Ціна поліса розраховується у відсотках від страхового покриття. Наприклад, якщо "конструктив" застрахований на 2 мільйони рублів, а вартість страхування становить по цьому пункту 0,12-0,15% від страхового покриття на рік, то за страховку "конструктиву" доведеться заплатити близько 3 тисяч рублів.

За словами ще одного експерта ринку Любові Кононенко, для масового споживача існує спеціальний продукт - так зване страхування в коробці. "Такий поліс коштує дешевше, але іноді має неповний пакет ризиків", - уточнює вона.

Ощадливі господарі можуть, навпаки, розширити перелік можливих неприємностей. Наприклад, крім стандартних, включити в поліс такі ризики, як бій стекол, пошкодження електричних і електронних пристроїв, терористичний акт, а також страхування цивільної відповідальності власника квартири перед третіми особами.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1815 | Додав: adminA | Теги: оформити, страховка квартири | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]