20:04
Скільки поверхів робити в домі?

Багато, з тих, хто задумався або вже приступив до будівництва будинку, замислювалися над питанням, скільки ж поверхів буде в моєму домі? Причому, це питання з'являється у всіх: і у тих, хто будує дерев'яні будинки, і у тих, хто вибирає цеглу, і у тих, хто зробив вибір на користь піноблоків. Про те, скільки ж поверхів повинно бути у вашому будинку - один або два, ми сьогодні і поговоримо.

Одноповерховий або двоповерховий?

Серед переваг двоповерхового будинку можна виділити декілька факторів: двоповерховий будинок значно презентабельний, ніж одноповерховий, відкривається гарний вид з балкона, спальня на другому поверсі набагато тепліша, ніж на першому, вартість квадратного метра набагато дешевше. Мінуси: сходи зменшують корисну площу, другий сан вузол, влітку другий поверх перетворюється на справжню лазню, зазвичай люди проводять більшу частину часу тільки на одному з двох поверхів.

Серед плюсів одноповерхового будинку виділяються: невелика витрата на внутрішні стіни, так як вони не несуть додаткового навантаження, простий монтаж системи каналізації та опалення, будівництво проходить швидше, легше, дешевше. Недоліки: ймовірна складність планування, великі витрати на покрівлю і можливо фундамент.

Підводячи підсумки, можна сказати наступне:

  • якщо вам необхідна площа менш 100 квадратних метрів (кв.м.), то краще зупинитися на одноповерховому будинку;
  • якщо площа коливається в проміжку 100 — 200 кв.м., то особливої різниці у виборі варіанту не буде;
  • якщо площа більша 200 кв.м., то пропонуємо вам зупинитися на двоповерховому будівництві.

За великим рахунком, вибір будинку - це справа смаку, тому має сенс спиратися на поради, але робити остаточний вибір потрібно саме вам.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1591 | Додав: abel | Теги: що краще побудувати, двуповерховий будинок, одноповерховий будинок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]