11:25
Смугасті шпалери: коли в інтер'єрі не вистачає динаміки

Якщо в процесі проектування інтер'єру ви обмежені в бюджеті, але в той же час не бажаєте купувати типові шпалери, які, як ми знаємо, доступні, то в якості альтернативи розгляньте шпалери в смужку. Сьогодні вони, між іншим, дуже модні. Модні в силу своєї декоративності, яка не просто прикрашає дизайн стін, вона його робить динамічним завдяки чергуванню контрастних кольорів, якщо хочете, смуг.

Оскільки смугасті шпалери бувають різних забарвлень, в цілому їх можна назвати універсальним варіантом оформлення будь-якого стилю і, тим більше, кімнати. Вам не потрібно довго підбирати пропоновані ринком шпалери, адже дизайнери вже знають, які фарби гармонують один з одним. Найчастіше вам будуть траплятися шпалери з присутністю трьох кольорів і не більше. При цьому тональність всієї групи буде однаковою або наближеною, щоб, знову ж, сюжет всіх зібраних воєдино смуг виходив гармонійним. Також майже у всіх смугастих шпалерах серед яскравих, теплих або холодних фарб зустрічатимуться нейтральні - сірий, білий або кремовий.

Ще смугасті шпалери відрізняються один від одного за напрямком смуг - одні йдуть горизонтально, інші вертикально.

Ось тут вам потрібно врахувати два важливих моменти:

  1. горизонтальні смуги візуально зменшують простір, але розтягують його;
  2. вертикальні смуги зорово збільшують площу, особливо його висоту.

Також зверніть увагу на забарвлення шпалер. Якщо в ньому присутні більше темних смуг, то такі шпалери в маленькій кімнаті можна клеїти хіба що на одну стіну для створення певного центру тяжіння. Те ж саме можна сказати і про інші шпалери. Тобто, якщо смугасті шпалери вам потрібні лише для прикраси однієї стіни, то рівню яскравості і навіть розташуванню смуг ми вже надаємо менше значення.

Вибір смугастих шпалер може бути складний, якщо ви поки ще не визначилися з тим, які меблі будуть стояти в інтер'єрі. В такому випадку вибирайте безпрограшний варіант - вертикальні смугасті шпалери чорно-білого кольору. До речі, необов'язково щоб в шпалерах був присутній прямо чорний або прямо білий колір: якщо надмірно затемнити колір, то здалеку він буде здаватися чорним (виняток - білий, який при затемненні буде походити на сірий).

Чорно-білий дует не рекомендується хіба що для дитячої. Тут фарби повинні бути теплими, яскравими і веселими - жовтий, зелений і так далі. До речі, смугасті шпалери - прекрасний варіант облицювання дитячої кімнати.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1628 | Додав: abel | Теги: Вибір смугастих шпалер, смугасті шпалери, чорно-білі шпалери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]