15:10
Союз струменя і вогню: заспокійливий ефект

Люди давно помітили, що на палаючий вогонь і на стрімку воду можна спостерігати довгий час, незбагненні та непідвладні нам стихії заворожують, приковують до себе погляд. Таке споглядання має заспокійливий ефект, воно зміцнює наші нерви, піднімає душевні сили, налаштовує на філософський лад. Дизайнери намагаються об'єднати ці два природних явища в одному місці, наприклад фонтанах з підсвічуванням.

Домовласники люблять влаштовувати у себе в садибі дзюркотливі струмки, невеликі штучні водойми обладнані фонтанами. Щоб в теплу пору року насолоджуватися видовищем, струмує вода не тільки вдень, але і ввечері, вночі такі об'єкти розумно доповнити ефектним освітленням. Тут нам може допомогти виріб від компанії Gardena, яке здатне створити в темний час доби дійсно фантастичний краєвид у вечірньому саду.

Підводна освітлювальна система низької напруги забезпечена галогенними лампами (UK 20, UL 35, UL 20S) поміщається прямо в озеро або біля нього, оснащеними чотирма різними кольоровими світлофільтрами, які можна змінювати при створенні унікальних світлових потоків.

Світильники фіксують на спеціальній підставці або насадках на фонтан, тоді з'являється можливість підсвічування струменя води знизу. Напрямок променів світла реально відрегулювати як в вертикальному, так і в горизонтальному положенні.

Потужність приладів можна вибрати (20 або 35 Ват), цього цілком достатньо для втілення колірної феєрії, адже світловіддача галогенних джерел світла втричі перевищує аналогічний показник звичайних ламп розжарювання. Крім самих ламп в комплект входить трансформатор струму, який знижує напругу до цілком безпечних для людини 12 Вт, тому установка підсвічування в воді не несе загрози здоров'ю людей. Дану освітлювальну систему допустимо використовувати протягом усього року, навіть взимку, а це беззаперечна перевага.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 990 | Додав: admin | Теги: Вогонь, струмень | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]