18:36
Спадкоємцем багатомільйонного майна Пороховщикова став його грузинський брат, якого актор ніколи не бачив


Спадкоємцем всього рухомого і нерухомого майна актора Олександра Пороховщикова, який помер півроку тому після важкої хвороби, став його зведений брат з Грузії Шалва Барабадзе. За даними "Комсомольської правди", він вже отримав свідоцтво про спадщину. Братові, зокрема, перейшло право на особняк Пороховщикова на Новому Арбаті, дача на престижній Рубльовці, дві квартири в Москві, два автомобілі і, можливо, якась сума, що зберігається на рахунках за кордоном.

Нагадаємо, артист пережив  дружину Ірину, яка покінчила із собою  всього на сорок днів. Через це між родичами Пороховщикова розгорілася запекла суперечка за спадок. За словами близьких Ірини та Олександра, незадовго до свого відходу вони складали заповіт. Згідно з цим документом, дружина все заповіла чоловікові, а він - дружині. Оскільки Олександр Шалвович помер останнім, спадщина повинна дістатися його родичам. Правда, документ поки не знайдений, повідомляє "Комсомолка".

Тим часом про себе як про спадкоємців заявили: дочка вітчима Пороховщикова Алла Фарсіян (її батько Михайло Дудін був чоловіком матері актора, але Олександра Шалвовича не всиновлював), рідний брат Ірини Пороховщикової Володимир Жуков (Ірина за життя судилася з ним через батьківську спадщину) , двоюрідна сестра Алла Дмитрієва (жінка доглядала за хворим артистом), зведений брат по батькові Шалва Барабадзе (при житті брати жодного разу не бачилися, уточнює "КП") і навіть кузен Шалви Шалвовича - Віталій Барабадзе.

Як пише "Комсомолка", минулого тижня в Москву прилетів зведений брат Пороховщикова зі своїм сином.

За словами його адвоката Дареджан Квеідзе, Шалва Барабадзе - спадкоємець другої черги. Але при відсутності спадкоємців першої черги (тобто дітей, подружжя і батьків покійного. - Прим. Ред.) Виходить, що Шалва Шалвович стає єдиним спадкоємцем Пороховщикова. Адвокат повідомив, що Барабадзе вже офіційно вступив у свої права спадкоємця, але розпоряджатися успадкованим майном ще якийсь час формально не може.

Юрист зазначив, що спадкоємець, швидше за все, буде боротися за право на будинок Пороховщикова на Новому Арбаті, який актор орендував в уряду Москви на 49 років, щоб зробити там потім музей актора.

Нагадаємо, що в цілому майно Олександра Пороховщикова експерти оцінюють в 50 мільйонів рублів. Крім того, за словами адвоката актора Сергія Жоріна, у Пороховщикова, можливо, залишилися рахунки за кордоном - спадок заможних родичів Олександра Шалвовича по материнській лінії. Про яку суму йдеться - досі невідомо.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1791 | Додав: adminA | Теги: будинок Пороховщикова на Новому Арб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]