21:11
Стародавній московський монастир оштрафували за комерційні прибудови: автоломбард, автостоянку, шиномонтаж

Скандальна історія з Новоспаським монастирем у Москві, на території якого були виявлені діючі автоломбард, автостоянка і шиномонтаж, отримала продовження. Монастир оштрафували на 50 тисяч рублів. Якщо його керівництво не усуне порушення, цією справою займеться прокуратура, а щодо намісника може бути порушено кримінальну справу за статтею КК "Самоправство".
Як нагадує "Московський комсомолець", у квітні цього року в Синодальний відділ Московської патріархії звернулися парафіяни Новоспаського монастиря. У своєму відкритому зверненні вони порівнювали обитель з Автотехцентром, на території якого сьогодні діє автостоянка, шиномонтаж і навіть автоломбард, хоча православ'я, як відомо, всіляко засуджує лихварство.
Автори листа також запевняли, що ченці за можливість бути похованими в стінах обителі повинні "пожертвувати" квартири. Журналістське розслідування все це підтвердило. Комерційні послуги на території монастиря, правда, виявляються за пожертву. Його сума суворо обговорена - наприклад, на автостоянці це 5 тисяч рублів на місяць за машину, в шиномонтажі - 300 рублів за кожне колесо.
"За результатами звернення громадян було проведено перевірку, - повідомив головний інспектор Держінспекції нерухомості Роман Клімов. - Я сам виїжджав на місце, все зафіксував, поговорив з працівниками монастиря і тих підприємств, що розташовуються на його території. Порушення були видні неозброєним оком. За документами ділянка надана для використання виключно в релігійних цілях. Але його частина (4900 кв. метрів у центрі Москви) використовується в комерційних цілях, і за надання послуг стягується плата. Пояснити мені даний факт представники монастиря не змогли. Був складений протокол за статтею "Порушення вимог обмежень на використання земельної ділянки ".
29 червня було винесено постанову Держінспекції про призначення штрафу в 50 тисяч рублів. "Якщо протягом двох місяців керівництво монастиря не усуне порушення, інспектор представить акт і ми підготуємо матеріали в прокуратуру для вжиття заходів прокурорського реагування", - розповідає начальник Управління контролю за об'єктами нерухомості по ЦАО Олександр Попов.
Як зазначає газета, теоретично уряд Москви може забрати свою землю у монастиря за нецільове використання і віддати на добре користування комусь іншому. Для цього Департамент міського майна повинен в судовому порядку розірвати договір оренди.
Новоспаський монастир був заснований в 1490 році з ім'ям Спаса Нового великим князем Іваном III, який переніс сюди братію кремлівського монастиря Спаса на Бору. Стіни і башти монастиря побудовані в 1640 - 1642 роках, а головна будівля - в 1645 році. Монастир був закритий у 1918 році, і в тому ж році на його території був влаштований концентраційний табір НКВС. Повернуто церкві в березні 1991 року.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1789 | Додав: adminA | Теги: Новоспасским монастирем у Москві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]