09:56
Стеля у ванній: яку краще вибрати

До вибору типу стелі у ванній кімнаті необхідно поставитися дуже серйозно, адже ванна кімната має свої особливості. Ванна кімната має високу вологість, тому стеля повинна бути як мінімум вологостійкою.

Найбільш економний варіант стелі у ванній кімнаті - просто пофарбувати її вологостійкою фарбою. Вологостійка фарба прослужить 7-10 років (якщо сусіди не затоплять раніше). Але, пофарбована стеля не так красиво виглядає, як підвісна.

Стеля з мінеральних плит

Мабуть, оптимальний варіант для ванної кімнати - це підвісна стеля з мінеральних плит. Основний елемент плит - глина, яка добре протистоїть волозі. При виборі мінеральних плит обов'язково перегляньте всі варіанти і не зупиняйтеся на найдешевшому варіанті. Більш дорогі плити прослужать вам довше. Крім цього плити можуть бути з різним рівнем вологостійкості, найкраще брати з максимальним рівнем захисту від вологи. Процес виробництва плит з максимальним захистом від вологи близький до виробництва керамічної черепиці і їй не страшна навіть 100%-а вологість.

Якщо сусіди зверху затоплять, то стеля з плит практично не постраждає. Після затоплення можуть незначно збільшитися розміри плит, але як тільки плити висохнуть, наслідків фактично не буде видно.

Сталева стеля

Шанувальники футуризму можуть поставити у ванній сталеву стелю. Сталева плитка має безліч переваг, головна з яких - міцність. Таку плитку можна мити навіть жорсткою щіткою. Колірна гамма дещо поступається мінеральній плитці, але якщо постаратися, то можна знайти підходящий варіант. При установці сталевих плит в кімнаті повинна бути хороша вентиляція, щоб не доводилося постійно мити стелю.

Рейкова стеля

Рейкова стеля може стати альтернативним варіантом вищепереліченим. Така стеля виготовлена у вигляді алюмінієвих рейок. Рейки можуть бути самої різної текстури і колірної гами. Серед переваг рейкової стелі - вологостійкість, легкість конструкції і установки. Крім цього рейкові стелі стійкі до корозії, що підвищує їхню популярність.

Натяжні стелі

Натяжні стелі - це вирішення проблеми надійності і вологостійкості стелі. Натяжна стеля захистить ванну кімнату навіть від потопу сусідів. Вода залишається між стіною стелею і навісною. Фахівці, які монтували стелю, можуть просто злити воду і все.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1455 | Додав: abel | Теги: стеля у ванній | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]