10:46
Структура алюмінієвих конструкцій

Пластикові вікна і двері давно та міцно увійшли в повсякденне життя. Вони практичні, зручні і здатні вписатися в будь-яке дизайнерсько-архітектурне рішення. Алюмінієві складні конструкції широко використовуються і в торгівлі - з них виготовляють вітрини і стелажі.

Вдалий неформат

Сучасні алюмінієві конструкції дозволяють зробити вікно будь-якої форми. Нестандартні рішення допомагають надати індивідуальності і вирішують найскладніші завдання замовника.

Щоб встановлена конструкція якомога довше виконувала свої функції, потрібно проводити профілактичні роботи. Це менш затратно, ніж ремонт алюмінієвих вікон. В системі важливо, щоб кожна деталь виконувала свою функцію - якщо цього не відбувається, починають деформуватися сусідні елементи.

Чим засклити?

Важлива частина алюмінієвої конструкції - склопакет. Його вибирають, виходячи з особливостей місцевості, клімату, призначення будівлі. У промисловому будівництві до вікон ті ж вимоги, що і в приватному, тому виготовлення склопакета по формулі не має ніяких особливостей.

У стандартній формулі, крім розмірів отвору, вказують марку скла, його товщину, відстань між полотнами і їхню кількість. Виглядає вона таким чином: (X) YМ1 - Z - YМ1 - Z - YМ1, де (X) - загальна ширина склопакета, Y - товщина скла, М1 - його марка, Z - ширина дистанційної рамки. Якщо використовується більш ніж два полотна, то, відповідно, прописуються відстань для кожної ділянки.

За формою розрізняють наступні види склопакетів:

1. круглі вікна, в тому числі овальні і арочні;
2. багатокутні: трапецієподібні, ромбовидні, трикутні;
3. довільної форми: каплевидні та інші.

Що стосується скління фасадів, то для цього використовують кілька конструктивних технологій:

1. Фальш-скління. Найекономічніший і швидкий спосіб.

2. Класичне скління. Стійко-ригельна система монтажу дозволяє швидко звести конструкцію найрізноманітнішої форми і розмірів.

3. Структурне скління. Його особливість - відсутність видимих зовнішніх планок. Тонкий шар герметика практично непомітний, тому виглядають такі конструкції дорого і презентабельно.

Потрібно враховувати і характеристики скляного полотна: підвищена міцність, енергозбереження, захист від УФ-випромінювання та інші. Маркування проставляється виробником.

Популярність набирає смарт-скло, яке самостійно змінює свої характеристики (прозорість, теплопровідність) відповідно до зовнішніми умовами.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1047 | Додав: admin | Теги: алюмінієві конструкції | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]