20:30
Створюємо затишок у маленькій квартирі: інтер'єр маленьких кімнат

Будинок - це місце, яке для кожного з нас є особливим. Куди б ми не заселилися, нам відразу ж хочеться створити тут затишок, хоча б найпростішими способами - постелити красивий килимок, поставити на підвіконня горщик з улюбленою квіткою, повісити на стіну невелику картину.

Прекрасно, коли наше житло має велику площу. Ми гортаємо онлайн каталоги інтернет-магазинів, де представлені розкішні дивани кутові: великі і маленькі, вибираємо оригінальні розкладачки, модні крісла ... Мати можливість планування інтер'єру величезної квартири - мрія будь-якої господині. Однак, на жаль, не завжди така можливість є. Дуже часто нам доводиться створювати затишок в крихітних квартирах, які, наприклад, розташовуються в будинках ще дореволюційної будови, або в тих, планування яких зазнали змін після 80-х років.

Не дуже приємна особливість таких квартир - незручний простір кімнат, де дуже і дуже складно розташувати м'які та корпусні меблі таким чином, щоб вся кімната не здавалася захаращеною. Наприклад, дуже часто такі кімнати витягнуті в довжину, як вузькі коридори. Тому спланувати інтер'єр для такого приміщення буває вельми складно. Однак, варто тільки звернутися до власної фантазії, як все почне виходити! Ми з задоволенням Вам допоможемо.

Насправді, все не так погано. Наприклад, якщо у Вашій кімнаті розташовуються два вікна уздовж стіни, Ви можете розділити простір на два приміщення, при цьому світла буде достатньо, так як в кожній маленькій кімнатці буде по одному вікну. Якщо ж така умова не дотримується, то "темна" кімната, в якій не буде вікна, цілком може послужити Вам невеликим домашнім офісом або робочим кабінетом.

Крім того, відмінним рішенням стане невеликий подіум, розташований з торця кімнати. На ньому Ви зможете розташувати якусь окрему зону, наприклад, влаштувати робоче місце - поставити комп'ютерний стіл, кілька полиць з книгами та журналами. Не менш ідеальним рішенням стане розташування на подіумі спальної зони - ліжка, невеликого шафи. Можна відокремити все це шторкою типу "балдахін".

Якщо ж є, так зване, "апендицитний" простір, де не можна розташувати жодні меблі, то можна зробити з цього місця невелику гардеробну. Так Ви заощадите місце для шафи і позбавитеся від незатишного куточка кімнати.

Тепер перейдемо до найголовнішого моменту - підбір меблів для кімнати такого типу. Тут Вам на допомогу прийдуть м'які меблі, здатні трансформуватися. Саме вона стає справжнісінькою "паличкою-виручалочкою" для маленького вузького простору. Придбайте зручний розкладний диван, який в складному положенні займає мало простору, а при трансформації перетвориться на рівне спальне місце для Вас або Ваших гостей.

Крім того, сучасні м'які меблі часто виготовляється на замовлення, що особливо зручно, адже з'являється прекрасна можливість звернутися до допомоги дизайнера, викликати замірника і в результаті отримати такий виріб, який ідеально впишеться у Ваш інтер'єр.

Не варто засмучуватися через незручне планування квартири. Якщо Ви докладете трохи фантазії і бажання, то будь-яке приміщення перетвориться на затишне і комфортне житло!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1712 | Додав: abel | Теги: маленька кімната, інтер'єр маленьких кімнат, дизайн маленької квартири | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]