14:10
Світові новини нерухомості: швейцарські банкіри кажуть, що нерухомість Іспанії не дорожчатиме ще 14 років, а Абу-Дабі бореться з "гумовими"

Аналітики швейцарського банку UBS скептично ставляться до заяв влади Іспанії про швидке відновлення ринку нерухомості. На думку авторів доповіді, ціни не будуть суттєво зростати ще 14 років. Про це йдеться в їхній доповіді "Іспанія: ринок нерухомості".

В UBS пояснюють такий прогноз занадто повільним відновленням ринку праці, відсутністю зростання зарплат, великим стоком житла, демографічною кризою, зростанням процентних ставок і так далі.

"У довгостроковій перспективі середня ціна житла залишатиметься на мінімальному рівні, подібно до того, як це було в Німеччині в період між 1995 і 2009 роком", - цитує видання El Confidencial авторів доповіді.

Втім, аналітики UBS як і раніше бачать великі можливості для учасників ринку оренди в Іспанії.

Зазначимо, що на початку вересня державний інститут статистики Іспанії INE оголосив, що ціни на житлову нерухомість в країні в II кварталі 2014 зросли порівняно з тим же періодом минулого року вперше з 2008 року на тлі відновлення економіки.

З того моменту, як шість років тому міхур на ринку нерухомості в Іспанії лопнув і відправив країну в глибокий економічний нокдаун, ціни на нерухомість впали в середньому на 35%.

Столиця ОАЕ веде боротьбу з "гумовими" будинками: на віллі може жити одна сім'я, коридор - для тапців, а не для холостяків

Муніципалітет Абу-Дабі розпочав другий етап кампанії з виявлення випадків порушення нормативів спільного проживання, ухвалений в столиці ОАЕ. Кампанія під назвою "Ні сквоттерам" припускає моніторинг ситуації в житлових будівлях і віллах.

Відповідно до нормативів, ухвалених муніципалітетом Абу-Дабі, кількість мешканців не повинно перевищувати трьох осіб в одній кімнаті (для холостяків). Забороняється використовувати в якості місць проживання холи та коридори житлових об'єктів.

Крім того, поділ орендованих одиниць нерухомості між кількома орендарями можливе тільки з дозволу муніципалітету. Одна одиниця нерухомості (квартира або вілла) може бути здана в оренду тільки одній родині.

Представники муніципалітету підтвердили, що метою кампанії є запобігання перенаселеності житлових одиниць нерухомості. Кампанія триватиме до кінця I кварталу 2015 року.

У разі виявлення порушень орендарям буде зроблено попередження про необхідність провести розселення. Якщо відповідні заходи не будуть вжиті, порушники будуть піддані судовому переслідуванню.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1419 | Додав: abel | Теги: Світові новини нерухомості | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]