10:22
Світовий ринок нерухомості виріс у 2017 році

У 2017 році зросли інвестиції в світову нерухомість. В результаті річний інвестиційний показник виріс на 2% і склав 677 млрд. дол. При цьому, навіть заплановане скорочення програм з купівлі активів і зростання процентних ставок не привели до зниження активності на світових ринках завдяки сильним фундаментальним показникам і позитивним настроям, що, в свою чергу, позитивно позначилося на ринку нерухомості.

Незважаючи на пізню стадію поточного ринкового циклу, інтерес інвесторів до сектору залишався стабільним. І хоча ставки капіталізації на багатьох ринках знаходяться на мінімальних рівнях, високі показники грошового потоку підтримували ціни. Зокрема, в Європі інвестори продовжують цікавитися місцевою нерухомістю, і в результаті обсяг угод в EMEA виріс в 4-му кварталі на 20%, до 101 млрд дол. Для регіону в цілому весь минулий рік також став успішним: обсяг інвестиційних угод у регіоні зріс на 16% і становило 284 млрд дол.

Цій динаміці додатково сприяла слабкість американської валюти, яка підтримала показник в доларах. Лідером, незважаючи на невизначеність на тлі Brexit, стала Великобританія, де обсяг угод виріс на 32% за рік. У Німеччині активність в 4-му кварталі знизилася, але сильний старт року дозволив завершити його з 5% -м зростанням. Нідерланди встановили рекорд на рівні 23 млрд дол., перевищивши попередній максимум 2007 року на 55%.

Позитивний тренд продовжився і в Південній Європі, де активність в Італії та Іспанії збільшилася в порівнянні з минулим роком на 19%, в Греції і Португалії - на 37% і 40% відповідно.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1010 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]