17:27
Тепло в заміському будинку: що допоможе зігрітися

Поява сучасних технологій значно розширила уявлення про опалювальних системах заміських будинків. Газові і водяні котли, бойлери, теплі підлоги та електричні конвектори володіють значними функціональними перевагами.

Але, не дивлячись на це, для більшості, як і раніше, будинок в селі асоціюється з топкою печі холодними вечорами, і ні які доводи з приводу економічності не змусять справжнього цінителя заміського життя відмовитися від задоволення спостерігати за живим полум'ям, сидячи в затишному кріслі біля каміна.

Говорячи строго, жодна система опалення не може бути бездоганною. Навіть, не дивлячись на всі переваги електронних систем, не можна не враховувати той факт, що електрика в сільській місцевості дуже часто дає збої, які усуваються протягом тривалого періоду. Немає ніякої необхідності встановлювати дорогу і складну опалювальну систему в житло, яке не використовується для постійного проживання.

Традиційна піч набагато краще пристосована для експлуатації далеко від цивілізації - її робота буде залежати тільки від запасу дров. Основний недолік такої простої системи обігріву - низька теплова продуктивність. У кожному разі вам слід подбати про справність роботи системи в майбутньому. У цьому питанні, на виручку прийдуть пічники, які зможуть усунути всі неполадки і підкажуть, як правильно доглядати за такою опалювальною системою.

Якщо розглядати всі види печей, то українська піч має найвищий ККД, однак через масивну конструкцію і складний процес спорудження, такий варіант не підійде для звичайного дачного будинку. ККД відкритого каміна, як правило, не перевищує 15%, при цьому йде значне поглинання палива, а більша частина виробленого ним тепла попросту вилітає в трубу. В даному випадку, нагрів приміщення відбувається за рахунок променевої енергії полум'я, при цьому масив каміна сильно не нагрівається. А після закінчення топки приміщення дуже швидко починає остигати.

Для цінителів прекрасного відмінно підійдуть каміни. Такі моделі виготовляються з чавуну і забезпечуються скляною дверкою, яка дає можливість милуватися полум'ям і відмінно виглядає в загальному інтер'єрі приміщення. Залежно від вартості і класу, вони дозволяють регулювати потрібну подачу повітря завдяки режиму повільного горіння, більш того, такі моделі мають екологічно безпечну систему дожигу газів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1195 | Додав: admin | Теги: заміський будинок, тепло, камін в будинку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]