02:50
Типи фундаментів: область застосування

Без міцної основи немислимо будівництво будь-якої будівлі. Фундаменти, залежно від форм та інших характеристик поділяються на: стовпчасті типи, стрічкові, плитні й пальові.

Часто використовуваними і недорогими є перші види - стовпчастий фундамент. Вони дуже зручні, при холодних порах року під час замерзання ґрунту. Однак застосування для основи будівель фундаменту стовпчастого типу обмежено цілою низкою особливих характеристик. Одноразово, величезним плюсом є те, що стовпчастий тип є менш трудомістким, ніж інші види фундаментів.

Основи під стіни будинків бувають і стрічковими. Стрічковий фундамент підходить для будівництва будинків, у яких важкі стіни. Тому серйозна будівельна фірма, швидше за все, порекомендує стовпчасті основи для цегельного котеджу або в разі наявності запланованого підвального приміщення. Як згадувалося вище, стрічкові фундаменти є дуже затратними, вимагають великої кількості матеріалу і досить трудомісткі. При цьому технологія зведення дуже проста.

Також, слід враховувати такі плюси, як міцність, надійність і універсальність використання стрічкових основ.

Плитні фундаменти з монолітного залізобетону, що споруджуються під всією площею будівлі, використовуються в тих випадках, коли ґрунт нерівний і доцільно застосовувати інші види фундаментів. Цей вид називають ще й "плаваючим". Його використовують при побудові малоповерхових будинків.

Пальові фундаменти будівель складаються з окремих паль, які покриті залізобетонними плитами. Це дуже дорогий і трудомісткий тип фундаменту. Тому не кожна будівельна фірма може порадити таку послугу. Зазвичай, пальові фундаменти не використовуються в індивідуальних випадках.

Палі бувають як дерев'яні, так і сталеві, бетонні, залізобетонні, навіть комбіновані. Найбільш дешевими є дерев'яні, однак вони не підходять для вологого ґрунту.

Перераховані види фундаментів були згруповані за ознакою типу опори. Також можна виділити фундаменти на піщаних подушках, що характеризуються по типу ґрунту. Вони можуть бути різними і застосуються для зменшення витрат на будівельні матеріали і при підйомі фундаменту над рівнем ґрунтових вод.

Посилаючись на цю інформацію зрозуміло, що основа під стіни будинку - це серйозно, і в цьому випадку допомога спеціалізованої компанії буде як не можна до речі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1448 | Додав: abel | Теги: стовпчастий фундамент, плитний фундамент, фундамент, стрічковий фундамент, види фундаментів, пальовий фундамент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]