20:25
Травневі свята - райський час для квартирних злодіїв. МУР дав поради, як захиститися


Поліцейські закликають москвичів потурбуватися з охороною своїх квартир на травневі свята, під час яких злодії активізуються і чинять найбільше крадіжок, розповів заступник начальника Управління карного розшуку міського ГУМВС Філіп Немов.

За його словами, з початку 2013 року, число таких злочинів збільшилася на 3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Найбільше злочинів скоєно у Східному, Південному і Північно-Східному округах столиці. Найменше - в Зеленограді, "новій Москві" і центрі міста. При цьому число розкритих злочинів збільшилося на 3,2%.

"Щорічно, з настанням весняно-літнього сезону відбувається помітне збільшення крадіжок з квартир громадян. Кількість зареєстрованих злочинів даного виду зростає більш ніж у два рази в порівнянні з осінньо-зимовим періодом. Це, звичайно, зумовлено тим, що велика кількість квартир залишається без нагляду : москвичі виїжджають відпочивати на дачу або їдуть за кордон на тривалий час, і злочинці поспішають цим скористатися ", - сказав Нємов" Московському комсомольцю ".

Торік на травневі свята в Москві злодії скоїли 227 крадіжок. Пік злочинів припав на 1 і 9 травня. За словами Немова, більше 60% крадіжок відбувається з 9 до 12 годин, приблизно 20% - з 12 до 17 годин.

"Злочинці, як правило, вибирають для вчинення крадіжок багатоквартирні будинки, в яких сусіди між собою малознайомі. На вибір злочинцями квартир, як правило, впливають зовнішні ознаки (наявність склопакетів, кондиціонерів, лоджій)", - сказав заступник начальника Управління карного розшуку. В основному злочинці забирають гроші, ювелірні прикраси, ноутбуки, апаратуру і шуби.

За останній рік квартирні злодії не придумали нових способів проникнення в житло москвичів і користуються класичними методами. Серед найбільш популярних залишаються злом замку і підбір ключа, рідше злочинці залазять до квартири через вікно, кватирку і балкон, деякі, але їх зовсім мало, зламують або вибивають двері.

Поради МУРу - як захиститися

Корисні поради від співробітників МУРу щодо захисту свого житла:

- Кращий засіб убезпечити житло від непрошених гостей - встановити охоронну сигналізацію: про проникнення сторонніх співробітники позавідомчої охорони дізнаються негайно і приймуть всі заходи до затримання злодіїв.

- Добре зміцните двері, краще встановіть двоє дверей: першу, бажано металеву. За згодою сусідів доцільно встановити додаткові двері,  що відсікають простір (тамбур) перед вхідними дверима квартири.

- Зміцніть металевими штирями дверну коробку.

- Чим складніше ключ, тим краще замок. Застосування замків з багаторядними механізмами секретності кращі, оскільки їх секретність значно вище, ніж у однорядних. Збільшується час маніпулювання відмичками.

- Встановіть решітки на лоджіях і вікнах, особливо якщо живете на першому поверсі.

- Йдучи з дому, закривайте всі вікна і кватирки.

- В'їжджаючи в нову квартиру або будинок, відразу замініть замки.

- Зашторювати вікна, щоб сторонні не могли розглянути обстановку у вашій квартирі.

- Складіть список номерів цінних паперів і речей, що зберігаються вдома. Якщо на будь-якій цінній речі немає номера, то на ній можна самостійно поставити мітку. Це дозволить у разі крадіжки швидше повернути викрадене і відшукати злочинця.

- Не зберігайте запасний комплект ключів у будинку. У випадку якщо ви їх забули, ви все одно не ввійдете додому (вони ж усередині квартири), а злодії, які можуть залізти у вікно через кватирку, вийдуть за допомогою цих ключів через двері. І винесуть набагато більше цінностей, ніж могли б.

- У громадські місця (басейн, лазня, тренажерний зал) не беріть з собою ключі. Так як вас можуть контролювати (час приходу-відходу), а в цей момент користуватися ключами.

- Заведіть собаку.

- Чи не повідомляйте стороннім про плановані поїздки.

- Ретельно перевірте справність і щільно закрийте всі засувки на вікнах, кватирках, балконних дверях, ніші кондиціонера.

- Вимкніть газ, воду і телефон, щоб у вашу відсутність у працівників комунальних служб не було приводу для візиту у вашу квартиру, оплатіть всі рахунки вперед.

- З метою імітації присутності в квартирі залиште включеним трансляційний приймач або придбайте спеціальний пристрій, який періодично включає і вимикає світло, імітує розмову, гавкіт собаки.

- Їдучи на тривалий час, не залишайте вдома цінні речі. Здайте їх у ломбард, в спеціальні сховища або родичам. Можна придбати домашній сейф, встановивши його в затишному місці, надійно закріпивши при цьому до підлоги або до стіни, і зберігати цінності в ньому.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1680 | Додав: adminA | Теги: захиститися, квартирних злодіїв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]