19:37
Три будівлі в Нижньогородській області звалилися в гігантську воронку. Поліція повідомила про дітей з переломами


Мешканців десятків приватних будинків у селищі Бутурлін Нижньогородської області евакуювали через величезну воронку, що утворилася в ніч на середу. Евакуація проводилася в радіусі 100 метрів, так як яма за ніч зросла вдвічі.

Як спочатку повідомили в місцевому відділенні МНС, о 2 годині ночі за московським часом за адресою вулиця Залізнична біля будинку 26а відбулася просадка грунту, в результаті чого утворилася воронка діаметром 40 метрів, глибиною до 14 метрів. З найближчих 20 приватних житлових будинків евакуювали 50 мешканців. На сайті відомства були викладені і перші фотографії з місця подій.

Пізніше вранці начальник прес-служби регіонального управління МНС Світлана Петрова повідомила, що діаметр провалу збільшився до 85 метрів і туди сповзли три будівлі: нежитловий будинок, дача і зерновий склад, який зараз не експлуатується, передає РІА "Новости".

У диспетчерській службі потім уточнили, що в результаті НП повністю сповз в утворений карстовий провал один нежитловий дерев'яний будинок. "Також постраждала сільськогосподарська та один житловий цегляний будинок - у нього перекосився  дах. В ньому проживали чотири людини, але зараз для подальшого проживання будинок не придатний", - сказав представник диспетчерської служби агентству "Інтерфакс".

Наступний найближчий будинок, за його словами, знаходиться приблизно в 10 метрах від місця провалу, і поки невідомо, чи може він також потрапити в небезпечну зону. "Це треба питати у фахівців", - сказав співрозмовник агентства. Також, за його словами, неподалік від місця події знаходиться залізничне полотно.

У диспетчерській службі відзначили, що в результаті провалу грунту на місці події "поєдналися два маленьких ставка". "Що могло послужити причиною провалу грунту, зараз встановлюється. Поки складно сказати, такого раніше не було", - додав співрозмовник агентства.

Бутурлін - робітниче селище в Нижньогородській області, адміністративний центр Бутурлінського району. Його населення складає близько 6500 чоловік.

Інформація про постраждалих

Про потерпілих в результаті даної події вранці надійшла суперечлива інформація.

Спочатку в місцевому відділенні МНС повідомляли, що жертв і постраждалих немає, проте потім в обласному ГУ МВС РФ заявили, що, за попередніми даними, "не менше шести дітей в результаті НП отримали переломи і удари", передав "Інтерфакс". Пізніше, однак, у МВС знову повідомили, що постраждалих таки немає - діти були просто евакуйовані разом з іншими.

У єдиній диспетчерській службі також підтвердили, що в результаті інциденту "постраждалих немає, є тільки матеріальний збиток".

Нагадаємо, найбільший в Росії провал грунту за останній час стався у вересні 2012 року в місті Березники Пермського краю. Там глибина ями склала від 20 до 60 метрів. Під землю пішла техніка і загинула одна людина. На думку експертів, причиною провалу стало різке розширення воронки між порожнинами провалу, або так званий "принцип пісочного годинника".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1657 | Додав: adminA | Теги: Нижньогородській області, гігантська воронка, три будівлі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]