12:58
Трускавець – ідеальне місце для відпочинку й оздоровлення

Трускавець – ідеальне місце для відпочинку й оздоровлення Трускавець – це одне з найбільших оздоровчих міст в Україні, чудове місце відпочинку в горах. Для відновлення сил тут є все: лікувальні мінеральні солі і води, м’який клімат, цілюще повітря і мальовнича природа.

Отже, з чого почати свій відпочинок у курортному місті. Звісно ж, з пошуку житла для тимчасового проживання. Таких пропозицій тут безліч. Квартири подобово Трускавець є на будь-який смак і гаманець. А після того, як влаштуєтесь, відправляйтесь в центральний парк міста, який заклали за англійськими канонами. А ще це центр бюветів мінеральних вод з лікувальними властивостями. У парку також є джерело «Юзя», яке начебто здатне омолоджувати шкіру людини, а також альтанки, лавочки, скульптурні композиції, сходи, стежки.

Не менш цікавим об’єктом для гостей Трускавця і туристів є старовинна вілла «Гопляна». Її вважають одним з кращих будинків міста. Цей статус об’єкт отримав ще тоді, коли виконував роль літньої резиденції бургомістра курорту Раймонда Яроша. Сьогодні в віллі розташований музей художника М.Біласа.

У Трускавці маєте можливість потрапити у справжнє «лігво» Дракули. Воно знаходиться на вершині конусоподібної гори. Це Хустський замок. Його збудували за наказом короля Ладислава ще в 12 ст. За всю історію свого існування легендарна будівля мала чимало господарів. І кожен з них робив свій внесок у створення похмурого нальоту вампіризму. Щоб трішки просвітлити свої думки після Хустського замку, відвідайте Єлизаветинський костел.

Далі на шляху вам трапиться містечко Стрий, відоме своєю давньою історією, віллами та маєтками. А зовсім поруч розташований Рогатин – місто, де народилася Роксолана. Щоб відчути справжній дух Гуцульщини і дізнатися більше цікавого з історії Трускавця, відвідайте місцеві музеї. Наприклад, музей під відкритим небом – форпост Київської Русі. Або влаштуйте екскурсію музеєм міста-курорту, де вся місцева історія розкладена «по полицях».

До речі, в Трускавці можна замовити різні екскурсії - до Львова, Івано-Франківська, Яремчі, Дрогобича, Борислава, гірських річок, водоспадів, печер Олекси Довбуша і т.д. А ще у Трускавці ви зможете потрапити на вечір органної музики у римо-католицькому храмі. А з Гошівської гори побачите все місто, як на долоні, і зробите неймовірні знімки на його фоні. У Трускавці дійсно є, на що подивитись. І така подорож запам’ятається надовго.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 2433 | Додав: admin | Теги: Трускавець | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]