10:51
У Грузії "розсекретили" будівництво резиденції прем'єра, яке виявилося вдвічі дорожче палацу президента

Уряд Грузії в четвер прийняв рішення розсекретити документи про зведення нової будівлі для глави Кабінету міністрів у Тбілісі і призупинити будівництво.

Як повідомила журналістам після засідання уряду начальник адміністрації Держканцелярії Грузії Майя Цкітішвілі, колишній уряд затвердив під грифом секретності будівництво резиденції прем'єр-міністра і виділив на ці цілі 26000000 ларі (близько 16 мільйонів доларів).

"Сьогоднішнім рішенням уряду дане будівництво розсекречено та призупинено, а вся документація буде передана в слідчі органи", - заявила Цкітішвілі. Її слова наводить агентство "Інтерфакс".

Як уточнює сайт News.ge, йдеться про колишный будинок посольства США на вулиці Атонелі. За інформацією Цкітішвілі, будівельні роботи здійснювала компанія "Артес".

Уряд Грузії в даний час засідає в дванадцятиповерховому будинку Держканцелярії в Тбілісі, побудованому ще в радянські часи для ЦК Компартії. Сьогодні тут по одному поверху виділено прем'єр-міністру і президенту країни.

Побудувавши президентський палац в Тбілісі, діючий президент Михайло Саакашвілі з 2007 року не з'являвся в будівлі Держканцелярії.

Нагадаємо, в листопаді минулого року політичний суперник Саакашвілі прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі запропонував главі держави звільнити президентський палац в Тбілісі і продовжити роботу у будівлі канцелярії уряду, оскільки витрати по утриманню резиденції неприпустимо високі.

"Дуже великі витрати для обслуговування палацу президента. Поки ще розбираємося, які були витрати на його фінансування. 800 000 ларі (близько 484 тисяч доларів) йде тільки на оплату електроенергії президентського палацу", - заявив прем'єр 2 листопада після засідання уряду. Резиденція президента розташована в історичному районі Авлабарі. Будівництво палацу почалося після "революції троянд" в 2004 році і тривало 5 років.

За словами Михайла Саакашвілі, будівництво обійшлося в 13 мільйонів ларі (7,8 мільйона доларів). ЗМІ та опозиція в свою чергу стверджували, що нова президентська резиденція коштувала набагато більше - як мінімум кілька десятків мільйонів. Тільки купол резиденції складається з 12 куленепробивних чотирикутних скляних фрагментів, ціна кожного з яких складає 56 тисяч доларів. В останні роки в адресу Саакашвілі не раз звучала критика за використання величезних коштів на будівництво цієї фешенебельної споруди.


За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1794 | Додав: adminA | Теги: будівництво резиденції прем'єра Гру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]